Vista del Rusc de Boadilla del Monte (Madrid)

Mercadona posa en marxa un nou Rusc a la Comunitat de Madrid

31 de agost de 2023
  • El nou magatzem online tindrà una plantilla de 150 persones i ha suposat una inversió de 13,2 milions d'euros.
  • Es tracta del segon Rusc que Mercadona obri a Madrid, que se suma als que la companyia té a València, Barcelona, Getafe (Madrid), Alacant i Sevilla.
  • La companyia avança en el negoci online amb l'obertura d'un nou Rusc, plataforma dedicada en exclusiva a la venda online, a Boadilla del Monte (Madrid).

Mercadona continua consolidant el seu projecte de compra online amb la posada en marxa d'un segon Rusc a la Comunitat de Madrid, concretament a la localitat de Boadilla del Monte, més xicotet que els anteriors, i que reforça el servici del que té, des de 2020, a Getafe.

En la construcció del magatzem s'han invertit 13,2 milions d'euros i tindrà una plantilla de 150 persones. Inicialment, donarà servici a les localitats de Boadilla del Monte, Alcorcón i Villaviciosa de Odón, per a progressivament anar estenent el servici a altres zones de la Comunitat de Madrid com Leganés, Parla o Tres Cantos. Tots els clients que reben la compra en estes noves zones tindran accés a la nova i intuïtiva botiga online a través de la web o l'app amb fotos. L'horari dels enviaments és de 7:00 a 22:00 h, en trams de 2 hores, de dilluns a dissabte. A més, es continua millorant el servici i s'han començat a vendre online productes de la secció "A Punt per a Menjar" com la truita o l'ensalada russa.

La directora general de Mercadona Online, Juana Roig, ha destacat que "amb este Rusc de Boadilla estenem la nova compra online a més clients de la Comunitat de Madrid, que és un dels nostres principals mercats. Continuem fent passos perquè el màxim nombre de clients puga comprar online en Mercadona de manera senzilla i còmoda, a més de generar un negoci sostenible a llarg termini".

Creixement del projecte online de Mercadona

Este Rusc se suma als que Mercadona té ja implantats a València, Barcelona, Getafe (Madrid), Alacant i Sevilla, amb els quals la companyia ha continuat reforçant el desenvolupament del seu servici de compra online a Espanya, projecte que continua creixent i que compta en l'actualitat amb 2.700 treballadors. El canal online en Mercadona va registrar en 2022 una facturació de 540 milions d'euros, un 20 % encara procedix de la web antiga i un 80 % prové del nou sistema amb nova web i app.

Mercadona té diferents models de venda sobre la base de la demanda de comandes que hi ha en cada població. D'una banda, el model "Ruscos" atén zones amb una alta densitat de comandes online. D'altra banda, per a les zones de menys concentració de comandes, disposa d'un model de preparació i repartiment des de les botigues. Este model està present en diverses ciutats com Saragossa, Tarragona, Castelló, Almeria i al País Basc.

Sostenibilitat i eficiència en el servici online

Compromesos amb el medi ambient, en els nous magatzems online s'introduïxen elements que reduïxen considerablement el consum energètic, com ara els panells solars i aïllaments especials per a la zona de magatzem de fred. D'altra banda, els 600 vehicles que fan els repartiments online –dels quals 40 es troben al nou Rusc que hui es posa en marxa a Madrid– tenen l'etiqueta eco, ja que unes són furgonetes de repartiment microhíbrides i altres a gas, la qual cosa ha suposat una inversió superior als 28 milions d'euros. A més, en el cas del Rusc de Boadilla, s'incorporen algunes novetats, com l'ús de bateries de liti en els transpalets de preparació de les comandes.

Mercadona Online continua apostant pel talent tecnològic, perfils que treballen per a desenvolupar i optimitzar tant els processos com el programari per a la venda, la preparació i l'enviament de les comandes online en els Ruscos i les botigues. Una mostra d'això és el creixement continu de l'equip humà, esta vegada amb l'ampliació de les seues oficines a Madrid.

Elena, treballadora del Rusc, amb anell escàner i mòbil-guia preparant compres onlineElena, treballadora del Rusc, amb anell escàner i mòbil-guia preparant compres 'online'.

Iván, treballador de Rusc, amb transpalet preparant diverses compres online al mateix tempsIván, treballador de Rusc, amb transpalet preparant diverses compres 'online' al mateix temps.

Vista del Rusc de Boadilla del Monte (Madrid)Vista del Rusc de Boadilla del Monte (Madrid).