Cítrics nacionals

Mercadona finalitza la campanya de cítrics origen Espanya comprant-ne més de 200.000 tones

21 de agost de 2023
  • Durant la campanya de taronges i mandarines origen Espanya, que ha durat aproximadament des d'octubre de 2022 fins a l'inici d'agost de 2023, Mercadona ha comprat més de 140.000 t de taronges i 56.000 t de mandarines a proveïdors especialistes espanyols que mantenen relacions estables amb més de 2.500 agricultors de tota Espanya.
  • En la seua aposta per la fruita i verdura de proximitat, la companyia va comprar en la campanya 22/23 més de 200.000 tones de taronges, llimes, mandarines i altres cítrics produïts a la Comunitat Valenciana, Andalusia, Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries.
  • Després de finalitzar esta campanya, podran adquirir-se taronges d'altres orígens fins a la nova campanya de cítrics origen Espanya, que comença les primeres setmanes d'octubre amb la incorporació de les mandarines i les llimes, i les taronges, que arribaran a les botigues a l'inici de novembre, segons les perspectives climàtiques actuals.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, acaba hui la campanya 2022/23 de taronges i mandarines d'origen Espanya amb un balanç de compres que supera les 196.000 tones. En total, Mercadona ha comprat en la campanya 22/23 més de 200.000 tones de cítrics espanyols, dels quals 140.000 t corresponen a taronges. Destaquen d'igual manera els volums de mandarines i llimes, que han arribat a les 56.000 t i 17.000 t, respectivament.

El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i prioritza garantir relacions estables i transparents amb els més de 25 proveïdors nacionals, els quals, al seu torn, treballen amb més de 2.500 agricultors de tota Espanya. Esta política permet que, des de fa anys, més del 85 % del total de taronges que comercialitza Mercadona siguen d'origen nacional.

El pròxim octubre comença la nova campanya d'origen Espanya

Des de mitjan agost i fins a final d'octubre, els Caps (clients) de Mercadona tindran la possibilitat d'adquirir taronges d'altres orígens, fins a la primera setmana d'octubre, que torna a iniciar-se la campanya de cítrics origen Espanya i arribaran a les botigues les llimes i les mandarines. Mercadona continuarà incorporant diverses varietats nacionals de cítrics al llarg del mes d'octubre i, a inici de novembre, incorporarà taronges origen Espanya progressivament en tota la cadena.

Foment del consum de cítrics i fruites i verdures de temporada per a una cistella equilibrada

L'empresa fomenta el consum de cítrics, així com del suc de taronja acabat d'esprémer de Mercadona, disponible en la secció de Fruita i Verdura en els tres formats d'envàs habituals: de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre. Este servici, que va començar a implantar-se l'any 2016 en totes les botigues de la cadena, és un projecte que es va desenvolupar a través de la innovació conjunta entre Mercadona, el proveïdor especialista Zumex i els clients mateixos.

Els cítrics són rics en vitamines, minerals i antioxidants, i el seu consum contribuïx a mantindre una dieta equilibrada. Les taronges, mandarines i llimes, entre altres cítrics, són grans aliades per a completar una cistella de la compra equilibrada.

Mercadona dona suport a les campanyes del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació sobre les fruites i verdures de temporada. Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que va suposar un pas més en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària a Espanya.

Taronges origen Espanya en MercadonaTaronges d'origen nacional en Mercadona durant la campanya 2022-2023.