Nova botiga ecoeficient de Mercadona a Vigo (Pontevedra)

Pontevedra – Mercadona obri un nou supermercat ecoeficient a Vigo

30 de novembre de 2023
  • Té una superfície de venda de 1.520 metres quadrats i un aparcament de 75 places, 2 de les quals són per a vehicles elèctrics.
  • Per a la nova botiga, que donarà treball a 45 persones, s'han fet 30 contractacions noves.
  • L'obra, en la qual han participat 50 proveïdors i ha donat faena a 70 persones durant la fase d'obres, ha suposat una inversió d'1,8 milions d'euros.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, obri un nou supermercat eficient a Vigo, Pontevedra, concretament entre la Rúa Marqués de Valterra i la Rúa Jacinto Benavente. Ha suposat una inversió de més d'1,8 milions d'euros i la participació de 50 proveïdors, que han donat faena a 70 persones durant la fase d'obres.

El supermercat de Vigo, que té una superfície de vendes de 1.520 metres quadrats, incorpora la secció "A Punt per a Menjar". En esta secció, els "Caps" (clients) podran disfrutar de begudes fredes i plats que estan a punt per a consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

La botiga té un aparcament de 75 places (2 per a vehicles elèctrics) i disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis o una àrea de descans amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes.

Amb esta inauguració, dels 61 supermercats de Mercadona a Galícia, 52 ja tenen implantat este model eficient. Es tracta de botigues que disposen d'espais més amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, a més de nous colors i materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions.

Estalvi energètic i reducció de diòxid de carboni

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres diverses mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, o nous congeladors més eficients. Disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una millor gestió energètica.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors (45 en total, dels quals 30 són llocs de nova creació), este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats disfruten d'una major comoditat en els seus moments de descans.

Mercadona a Galícia

Mercadona disposa de 61 botigues a Galícia i una plantilla de 2.661 persones, totes amb treball estable i de qualitat. Durant 2022 va fer compres a proveïdors gallecs per valor de 1.641 milions d'euros i va invertir a la comunitat 22,4 milions d'euros.

Dins del seu pla d'acció social, Mercadona du a terme una important labor de suport a les diferents entitats socials que ajuden els col·lectius més desfavorits, la qual cosa es va traduir durant l'últim any en 2.496 tones de productes de primera necessitat donats a menjadors socials i a altres institucions gallegues com els bancs d'aliments, menjadors socials o Càritas, la qual cosa, a més, suposa un 22 % més respecte a l'any anterior. Des d'este supermercat, la companyia donarà al Banc d'Aliments de Vigo productes de primera necessitat, com ara carn, fruita, verdura, peix o lactis, que són aptes per a ser consumits, però no per a la venda, i d'esta manera es contribuïx a la labor solidària que l'entitat du a terme a la comarca.

A Punt per a Menjar Mercadona Vigo (Pontevedra)Secció A Punt per a Menjar en Mercadona de Vigo (Pontevedra).

Nova botiga ecoeficient de Mercadona a Vigo (Pontevedra)Entrada del nou supermercat ecoeficient de Mercadona a Vigo (Pontevedra).