Obertura supermercat Mercadona Madrid

Madrid – Mercadona arriba als 200 supermercats en la Comunitat, amb la inauguració d'una botiga al carrer Príncipe de Vergara

28 de novembre de 2023
  • Amb l'obertura hui d'un nou centre situat al carrer Príncipe de Vergara, la companyia ha arribat a la xifra de 200 supermercats a Madrid, 176 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.
  • Este supermercat té una plantilla de 53 treballadors amb treball estable i de qualitat i s'ha fet una inversió per a la seua construcció de 6,5 milions d'euros, inclòs el cost d'una coberta enjardinada. En la construcció han participat 42 proveïdors, que han donat faena a 165 persones durant la fase d'obres.
  • Mercadona té 12.216 persones en plantilla, amb treball estable i de qualitat, a la Comunitat de Madrid. Va tancar l'exercici 2022 amb un volum de compres a la Comunitat de 2.623 milions d'euros, xifra que reflectix l'aposta sostinguda pel teixit productiu madrileny. 

Mercadona obri hui un nou supermercat eficient a Madrid, concretament al carrer Príncipe de Vergara, 90 – carrer General Pardiñas, 99. Esta nova botiga té 53 treballadors i s'han invertit 6,5 milions d'euros. A més, en la seua construcció han participat 42 proveïdors, que han donat faena a 165 persones durant la fase d'obres.

La companyia ha construït en este nou supermercat una coberta enjardinada, que se suma a les que Mercadona ja té en algunes botigues de Madrid i que constituïx un exemple d'iniciativa ecoinnovadora que contribuïx a l'eficiència energètica. Es tracta d'una coberta d'uns 765 metres quadrats que té zones verdes, resoltes amb plantes autòctones, que aporta avantatges estètics, tècnics i mediambientals tant a la botiga com a l'entorn d'habitatges en el qual es troba. Gràcies a este tipus de construccions, la companyia aconseguix reduir la contaminació i l'anomenat "efecte illa de calor", genera importants estalvis energètics gràcies a l'aprofitament de l'absorció de la calor per a la climatització interior, reforça l'aïllament acústic, disminuïx el consum d'aigua i millora la vida útil de les cobertes. L'execució d'esta coberta enjardinada, innovadora i sostenible ha suposat una inversió per a la companyia de 110.000 euros.

Este nou supermercat aporta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa, entre altres novetats.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la secció "A Punt per a Menjar", que oferix plats preparats per a consumir. Les diferents opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes, un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmic i lleuger.

Este nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.160,35 metres quadrats i un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors o materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han adoptat mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els seus moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Botiga Mercadona en carrer Príncipe de Vergara a Madrid amb coberta enjardinadaCoberta enjardinada de la botiga eficient de Mercadona en Príncipe de Vergara a Madrid.

Perfumeria en Mercadona de Príncipe de Vergara a MadridSecció Perfumeria en Mercadona de Príncipe de Vergara a Madrid.

Vins en Mercadona de Príncipe de Vergara a MadridCorredor de vins de Mercadona del carrer Príncipe de Vergara de Madrid.

Façana Mercadona Príncipe de Vergara a MadridFaçana Mercadona Príncipe de Vergara a Madrid.