Logo de Mercadona a una porta del Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.

Mercadona reobri el seu nou Model de Botiga Eficient a El Palmar (Múrcia)

09 de març de 2017
  • Aquesta botiga torna a obrir després d'una reforma integral amb una inversió d'1,3 milions d'euros i amb la participació de 40 proveïdors, que han donat ocupació a 150 persones durant la fase de reforma.
  • Aquest nou supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.

Mercadona ha  procedit a la reobertura del supermercat situat a la pedania de El Palmar, concretament al Carrer Major, després d'una reforma integral per adaptar-lo al nou Model eficient de botiga de la companyia, amb una inversió d'1,3 milions d'euros i la participació de 150 persones durant la fase de reforma.

Aquest nou supermercat eficient, que compta amb una plantilla fixa de 45 persones, presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients. Aquesta reforma a El Palmar compta amb una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats, i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions, apostant per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats a totes les seccions

A més, el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, murals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la pescateria per als productes amb closca, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar la compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos, un nou model de cistella de la compra i dos tipus de carros, molt més ergonòmics i lleugers. Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest supermercat inclou múltiples mesures per eliminar sobreesforços. Per al disseny del moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat durant el temps de descans, així com una zona de menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. Igualment, aquest Nou Model de Botiga Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen el paper per realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

L'horari d'obertura de la tenda és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 128 places, per facilitar la compra a tots els clients que es desplacen en vehicle. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través de la pàgina web.

Amb aquesta botiga, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos) que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix en garantir el menor preu dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a aquest exercici 2017 invertir 180 milions d'euros en reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 125 tendes repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+I en noves millores informàtiques.

Mercadona a la Regió de Múrcia

Mercadona compta amb 64 supermercats a la Regió de Múrcia que proporcionen ocupació estable a més de 3.080 treballadors. D'altra banda cal destacar que Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seua responsabilitat social a la Regió per mitjà de diferents iniciatives amb la donació de més de 160 quilos d'aliments a diferents organitzacions socials regionals, entre elles Creu Roja, amb targetes societat. A més, ha col·laborat en múltiples "Operacions Quilo" amb Cáritas i altres entitats benèfiques, i en iniciatives com la dels Bancs d'Aliments de Múrcia i Cartagena a través de la seua campanya "La Gran Recollida", participant amb els supermercats que té en gran part dels municipis de la Regió. També col·labora amb tres Menjadors Socials com el de Jesús Abandonat de Múrcia, Beata Pietat de la Creu d'Alcantarilla o el Menjador Social de Cáritas a Cartagena, amb la donació diària de productes que retira de la venda però que estàn en perfecte estat per al seu consum.