Nova línia de caixes ergonòmiques del Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.

Mercadona inaugura el seu nou model de botiga eficient a Tarragona i invertirà 5,7 milions d'euros en reformes en 2017

06 de març de 2017
  • El primer supermercat amb aquest nou model està situat a la ciutat de Tarragona i obri hui les seues portes després de la reforma.
  • El nou model de tenda eficient millora l'experiència i optimitza el temps de compra dels clients, a més de generar un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • Presenta un disseny totalment renovat amb novetats en totes les seccions, nous dispositius electrònics per a una gestió interna informatitzada i una millor gestió de l'assortiment.
  • Durant 2017, la companyia preveu reformar i renovar 4 botigues repartides per les comarques de Tarragona.
  • El nou supermercat Mercadona situat al Mercat Central també obrirà amb el nou model.

La cadena de supermercats Mercadona posa en marxa hui a Tarragona el seu nou model de botiga eficient, que millora i optimitza l'experiència de compra dels seus “Caps”, com internament la companyia denomina els seus clients. Per a això, té previst invertir 5,7 milions d'euros en reformar i renovar, durant 2017, 4 botigues repartides per les comarques de Tarragona.

El primer establiment que ja disposa d'aquest nou model de botiga està situat a la ciutat de Tarragona, concretament a la Via Augusta, i obri hui les seues portes després de la reforma duta a terme durant els últims dos mesos. Enguany també es reformaran les tendes del Botafoc, al municipi del Vendrell, la situada a Els Portals a la localitat de Tortosa, i la tenda de Móra d'Ebre, situada a l'avinguda Pius XII, s/n.

D'ara endavant, a part de les reformes esmentades, totes les tendes noves que òbriga Mercadona incorporaran el nou model, que la companyia va començar a implementar el passat mes de desembre amb l'obertura dels dos primers supermercats que compten ja amb ell: un al Port de Sagunt (València) i l'altre a la localitat de Peligros (Granada). El supermercat Mercadona del Mercat Central de Tarragona se sumarà també a la llista de noves obertures que incorporen el nou model.

El Mercadona de Via Augusta: primer supermercat amb el nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines

El primer supermercat Mercadona a les comarques tarragonines que obri amb aquest nou model està situat a la ciutat de Tarragona, concretament a la Via Augusta, i en la seua reforma han participat 65 proveïdors que han donat ocupació a 90 persones durant el període d'execució de la mateixa.

El nou model de botiga, més eficient, renova el disseny de tenda per ambients iniciat l'any 2000, millorant la distribució, la decoració i la disposició de les seccions. També inclou un disseny totalment renovat amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació de les diferents seccions, al mateix temps que compta amb instal·lacions més ecoeficients.

Novetats a totes les seccions

El nou model de botiga presenta novetats a totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps”, com els treballadors, els proveïdors i la societat. Són exemples d'això la nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, els lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, la góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i la nova exposició de la pescateria per als productes de closca, entre altres coses.

El nou disseny busca oferir un millor servei per facilitar la compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou carro de la compra i diversos models de cistelles, molt més ergonòmiques i lleugeres.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, el nou model inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, la companyia ha redissenyat les zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada o unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Nova secció del Forn al supermercat de Masquefa, Tarragona, recentment inaugurat amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.Nova secció del Forn al supermercat de Via Augusta, Tarragona, recentment inaugurat amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i el grossor de parets i sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, el nou model compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

També integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i s'agiliten els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen el paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos.