Figues fresques disponibles a la secció Fruita i Verdura de Mercadona

Mercadona preveu comprar 850 tones de figues d'origen nacional per a la campanya de 2020, un 30% més que en 2019

03 de agost de 2020
  • En el seu compromís d'oferir als "Caps" (clients) fruita i verdura de proximitat, la companyia aposta per figues d'origen nacional cultivades a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella i Lleó i Canàries.
  • La companyia va comprar aproximadament 650 tones de figues fresques en 2019.

L'aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, fa que la companyia tinga previst comprar aproximadament 850 tones de figues d'origen nacional durant la campanya de 2020, xifra que representa un 30 % més que en 2019, any en què la companyia va adquirir aproximadament 650 tones.

Per a proveir de figa nacional, rica en fibra i en minerals essencials, la secció de Fruita i Verdura de les més de 1.600 botigues durant els mesos de juliol i agost, moment en què es produïx la campanya, la companyia col·labora amb 10 proveïdors locals, els camps dels quals estan situats a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella i Lleó i Canàries.

Compromesos amb els productes d'origen nacional

L'any 2019 les compres de Mercadona a Espanya van arribar a un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies als acords comercials de la companyia amb el sector primari, Mercadona col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, la companyia dona suport a la iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació "Fruites i Verdures de temporada".

Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Figues fresques disponibles a la secció Fruita i Verdura de MercadonaFigues fresques disponibles en la secció Fruita i Verdura de Mercadona.

FiguesFigues al camp.

Logo EActiVat