Entrega de productes de Mercadona realitzada al Banc d'Aliments a Navarra

Mercadona dona més de 20.000 quilos de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra

27 de agost de 2020
  • La cadena de supermercats ha donat més de 257.000 quilos de productes de primera necessitat a diferents entitats a Navarra en 2020.

Mercadona ha donat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra (BAN) més de 20.000 quilos de productes de primera necessitat. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits la cadena de supermercats ha fet efectiva hui l'entrega al BAN de més 20.000 quilos d'aliments, com ara llegums, oli, arròs, pasta i llet entre altres; així com articles de neteja i higiene personal com ara lleixiu, líquid de fregar, xampú, gel, dentifrici i bolquers.

En l'entrega han estat presents Joaquín Fernández, president de la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra. Flandes ha afirmat que ''Mercadona demostra que continua reforçant les donacions a Navarra, durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades''. Per la seua banda, Fernández ha agraït ''la donació feta hui i la col·laboració contínua de Mercadona amb el BAN, especialment en estos moments, en els quals el nombre de persones que atenem continua augmentant a causa de la pandèmia''.  

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no solament fa esta col·laboració amb el BAN, també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb la Fundació Ilundáin Haritz Berri, les Hermanitas de los Pobres de Pamplona, el menjador solidari Paris 365, el menjador solidari Villa Javier de Tudela, i l’Hogar San Francisco Javier de Tafalla. Totes estes col·laboracions s'han traduït, durant 2020, en més de 257.000 quilos d'aliments donats.

Mercadona a Navarra

Mercadona té 11 botigues situades a Navarra: 3 a Pamplona (a l'avinguda Guipuzkoa, l'avinguda San Jorge i l'avinguda Sancho el Fuerte) i 1 a Ansoáin, Aranguren, Barañáin, Burlada, Valle de Egüés, Estella, Tafalla i Tudela. Totes les botigues sumen una plantilla de 630 persones, amb treball estable i de qualitat. Altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per Navarra són els 480 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors navarresos en 2019. A més, l'aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat, ha fet que la cadena de supermercats compre 13.600 quilos d'espàrrec amb IGP Navarra, 5.350 tones de ceba i 230 tones de pimentó roig, durant l'última campanya.

Fundació Banc d'Aliments de Navarra

El Banc d'Aliments de Navarra (BAN) és una fundació benèfica, sense ànim de lucre, integrada en la Federació Espanyola (FESBAL) i la Federació Europea (FEBA) de Bancs d'Aliments des de 1996, l'objectiu prioritari de la qual és la millora de les condicions alimentàries dels grups de persones en risc o situació d'exclusió social, com a base per a la seua integració, i la lluita contra el desaprofitament alimentari. En 2019, els 181 voluntaris del BAN han distribuït 3.165 tones d'aliments, a través de 180 entitats socials de Navarra, la qual cosa ha permés entregar 139 quilos per persona a cada un dels 22.766 usuaris del BAN.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Navarra, la cadena de supermercats també dona productes a cinc menjadors socials de Navarra: Villa Javier de Tudela, Hogar San Francisco Javier a Tafalla, i Fundació Ilundain, Paris 365 i Residència Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

Entrega de productes de Mercadona realitzada al Banc d'Aliments a NavarraEntrega de productes de Mercadona realitzada al Banc d'Aliments a Navarra.

Logo EActiVat