Responsables de l'Associació San Rafael d'Alzheimer de Còrdova i de Mercadona durant la firma del conveni de col·laboració

Mercadona inicia la col·laboració amb l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres demències de Còrdova

02 de juny de 2021
  • La companyia entrega productes de primera necessitat a l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres demències de Còrdova, que atén prop de 60 persones en l'actualitat i té capacitat per a atendre'n fins a un màxim de 130.
  • Al llarg de l'any 2021, Mercadona ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Còrdova més de 100 tones de productes i aliments equivalents a 1.685 carros de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia, dins del seu Model Responsable manté un compromís per estar al costat dels col·lectius més desfavorits. La companyia continua reforçant el seu procés de donacions amb noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions. En este sentit, ha iniciat la col·laboració amb l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres demències de Còrdova capital. L'inici d'esta col·laboració suposa l'entrega diària de productes frescos i de proximitat per a preparar els menjars a les persones ateses des del Centre San Rafael d'Alzheimer.

La directora de Responsabilitat Social de Mercadona a Andalusia, Laura Cruz, ha assenyalat que "la companyia, en el seu compromís ferm d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors i altres entitats socials de Còrdova, província en la qual ha donat al llarg de 2021 més de 100 tones d'aliments, que equivalen a 1.685 carros de la compra. Des de Mercadona perseguim un únic objectiu: fer el que calga per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables, més encara en la conjuntura actual".

L'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres demències de Còrdova elabora diàriament menús per a atendre en el seu centre de Còrdova actualment prop de 60 persones. Rafael Luque Siles, president de l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres demències de Còrdova, ha assenyalat que "és una satisfacció poder comptar amb una col·laboració en espècie d'esta magnitud i generositat, amb una companyia tan important en el sector de l'alimentació a escala nacional com és Mercadona. La pandèmia en sectors assistencials com el nostre ha fet molt de mal, principalment en l'aspecte econòmic, i és un fet generalitzat, per això estes col·laboracions ajuden molt a recuperar l'estabilitat, que, juntament amb la vacunació, faran que tornem a la normalitat abans del que es preveu. Som un centre de referència en Alzheimer en el context andalús que té la missió de proporcionar confiança i benestar tant a les persones amb Alzheimer com als seus familiars".

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa un Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 327 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, des de principi d'any, Mercadona ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 7.948 tones d'aliments, 7.488 a Espanya i 460 a Portugal.

Responsables de l'Associació San Rafael d'Alzheimer de Còrdova i de Mercadona durant la firma del conveni de col·laboracióResponsables de l'Associació San Rafael d'Alzheimer de Còrdova i de Mercadona durant la firma del conveni de col·laboració.