Campanya de cítrics origen Espanya 2022-2023 en Mercadona

Mercadona inicia la campanya de cítrics d'origen Espanya amb la mandarina oronules

10 de octubre de 2022
  • El 6 d'octubre Mercadona va començar la campanya de cítrics espanyols amb la mandarina varietat oronules i continuarà incorporant diferents varietats al llarg d'octubre i primeres setmanes de novembre, quan els Caps disposaran, de nou, de taronges d'origen Espanya.
  • En la seua aposta per la fruita i verdura de proximitat, la companyia va comprar en la campanya 2021-2022 més de 209.000 tones de cítrics origen Espanya, i durant la campanya nacional 2022-2023, que comença esta setmana, la companyia preveu comprar més de 200.000 t de taronges i mandarines produïdes a la Comunitat Valenciana, Andalusia, Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries.
  • El compromís de Mercadona amb el sector primari ferm i, per això, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.
  • Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Nufri, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, proveïdors de taronja, mandarina i llima, se sumen als més de 350 proveïdors de fruites i verdures amb els quals col·labora la companyia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, va iniciar el dijous passat 6 d'octubre la campanya de cítrics d'origen Espanya amb la mandarina oronules i anirà incorporant diferents varietats d'origen Espanya durant les setmanes següents en tota la cadena. En concret, la taronja d'origen Espanya estarà disponible per als Caps (clients) a les botigues les primeres setmanes de novembre.

Mercadona té previst comprar més de 200.000 tones de taronges i mandarines origen Espanya en la campanya 2022-2023. El major volum és de taronges, que s'estima que arriben a les 150.000 tones, mentre que el de mandarines serà de més de 50.000 tones.

Les diferents varietats de cítrics que oferix Mercadona procedixen de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries. Les mandarines estan disponibles a granel i en malles d'1 i 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla en cistella. En el cas de les taronges, es vendran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos.

Estos cítrics provenen dels proveïdors nacionals Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Nufri, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, que treballen amb més de 2.500 agricultors de tota Espanya.

El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i, per això, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.

Foment del consum de cítrics i fruites i verdures de temporada per a una cistella equilibrada

Mercadona fomenta el consum de cítrics i del suc de taronja acabat d'esprémer disponible en la secció de Fruita i Verdura en els tres formats d'envàs habituals, de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre, tots elaborats amb plàstic reciclat per a afavorir l'economia circular. Este servici, que va començar a implantar-se l'any 2016 en totes les botigues de la cadena, és un projecte que es va desenvolupar a través de la innovació conjunta entre Mercadona, el proveïdor especialista Zumex i els mateixos clients.

Els cítrics són rics en vitamines, minerals i antioxidants i el seu consum contribuïx a mantindre una dieta equilibrada. Les taronges, mandarines i llimes, entre altres cítrics, són grans aliats per a completar una cistella de la compra equilibrada.

Mercadona dona suport a les campanyes del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació sobre les fruites i verdures de temporada. Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que va suposar un pas més en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària a Espanya.

Mandarines origen nacional en la secció de Fruita i Verdura de MercadonaMandarines origen nacional en la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.