La donació de Mercadona a l'Ajuntament de Maó la van rebre Creu Roja i Càritas

Mercadona dona més de cent tones d'aliments a entitats socials de Menorca

30 de setembre de 2022
  • Entrega esta setmana quatre tones de productes de primera necessitat als ajuntaments de Ciutadella i Maó, fruit de l'acord de col·laboració que ha renovat amb els dos consistoris.
  • La companyia dona cada dia, des d'abril, aliments a Creu Roja des dels tres supermercats que té a l'illa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 100 tones de productes de primera necessitat a entitats benèfiques de Menorca des de principi d'any, l'equivalent a uns 2.000 carros de la compra.

Les donacions han anat destinades principalment a Creu Roja, que rep diàriament aliments de Mercadona des dels tres supermercats que té a l'illa. Els productes, que són aptes per al consum però no per a la venda, s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè l'entitat els repartisca entre els més de 700 usuaris que atén a Maó i Ciutadella.

A més, i sobre la base del compromís que té la companyia de supermercats amb els veïns i veïnes de les zones en les quals té presència i activitat, Mercadona ha donat esta setmana quatre tones de productes de primera necessitat com són llet, pasta, arròs, oli, cereals, suc o gel de dutxa als ajuntaments de Ciutadella i Maó, fruit dels acords de col·laboració que ha renovat amb els dos consistoris perquè es distribuïsquen entre les organitzacions socials que treballen amb les persones més desfavorides.

El regidor de Servicis Socials de l'Ajuntament de Maó, Enric Mas, va agrair a Mercadona "la seua col·laboració i implicació social amb el Banc d'Aliments Municipal, una oportunitat que oferim a les empreses del municipi per a implicar-se socialment amb els seus clients, que són la gent de Maó". Així mateix, la regidora de Recursos Humans i Atenció Social de l'Ajuntament de Ciutadella, Laura Anglada, va valorar molt positivament "la implicació i sensibilitat de les empreses privades amb els col·lectius especialment vulnerables" i va declarar que esta acció mostra que "a través de la implicació de tots, podem millorar les condicions de vida de les persones".

Per la seua part, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Menorca, Ester Coll, va reconéixer als servicis socials dels ajuntaments de Maó i Ciutadella "el seu treball i dedicació incansable" i va destacar que "és una satisfacció haver establit enguany noves vies de col·laboració a l'illa, com les donacions directes des dels nostres supermercats, per a poder arribar més i millor a la societat menorquina".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 400 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2021 la companyia va donar a totes estes entitats i organitzacions un total de 20.600 tones d'aliments, un 21 % més que en 2020.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Laura Anglada, regidora de l'Ajuntament de Ciutadella, recull la donació de MercadonaLaura Anglada, regidora de l'Ajuntament de Ciutadella, recull la donació de Mercadona.

Imatge de capçalera: La donació a l'Ajuntament de Maó la van rebre Creu Roja i Càritas.