Exterior botiga Mercadona a Casas Ibáñez (Albacete)

Albacete - Mercadona obri un nou supermercat eficient a Casas Ibáñez

29 de setembre de 2022
  • El supermercat té una plantilla de 36 treballadors amb treball estable i de qualitat i s'han invertit 5 milions d'euros. En la construcció han participat 55 proveïdors, que han donat faena a 250 persones durant la fase d'obres.
  • Esta botiga sostenible està completament connectada tecnològicament i s'inaugura amb el nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic. A més, s'incorpora a la xarxa de botigues 6.25 per a la reducció del plàstic i l'impuls de l'economia circular.
  • Amb esta nova obertura, la companyia té 75 supermercats a Castella-la Manxa.

Mercadona obri un nou supermercat eficient a Casas Ibáñez (Albacete), concretament a la carretera de Cuenca, 19. Esta nova botiga té 36 treballadors i s'han invertit 5 milions d'euros. A més, en la seua construcció han participat 55 proveïdors, que han donat faena a 250 persones durant la fase d'obres.

Este nou supermercat aporta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la secció "A Punt per a Menjar", que oferix plats preparats per a consumir. Les diferents opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes, un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmic i lleuger.

Este nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.720 m2 quadrats i un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors o materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30. Amb esta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Castella-la Manxa

Mercadona ha tancat l'exercici 2021 amb un volum de compres a Castella-la Manxa que arriba als 1.870 milions d'euros, xifra que reflectix l'aposta sostinguda pel teixit productiu castellanomanxec. La companyia ha finalitzat 2021 amb una plantilla de 3.454 persones a la Comunitat, totes amb contractes estables i de qualitat.

Així mateix, la companyia manté un compromís social amb els veïns de les zones en què té presència i activitat i, en el cas de Castella-la Manxa, el passat exercici va donar 532 tones de productes de primera necessitat a un total de 15 menjadors socials i entitats benèfiques durant tot l'any 2021.

Imatge de capçalera: Exterior botiga Mercadona a Casas Ibáñez (Albacete).