Responsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant l'entrega d'aliments

Mercadona entrega més de 6.500 paquets de cereals a Creu Roja a Catalunya

17 de octubre de 2022
  • De gener a setembre, la companyia ha entregat més de 3,6 milions de quilos de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen als més de 5,3 milions donats durant 2021.
  • Col·labora diàriament amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen en estes donacions els 251 supermercats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui 6.528 paquets de cereals (que equivalen a 3.264 quilos) a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació que s'ha fet a Creu Roja forma part de les que la cadena du a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya. En total, des de l'1 de gener fins al 30 de setembre, ha entregat 3.631.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal, que se sumen als més de 5,3 milions de quilos (concretament, 5.396.000 quilos) donats durant l'any 2021, any en què va incrementar un 77 % les donacions, a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia.

Mercadona col·labora diàriament amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques catalanes, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seues entitats col·laboradores, Creu Roja a Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 103 corresponen a les comarques de Barcelona, 24 a Tarragona, 21 a Girona i 9 a les comarques de Lleida. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que donen productes no aptes per a la venda, però que sí que ho són per al consum i, des de fa més de dos anys, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 251 en total.

Dels més de 3,6 milions de quilos donats des de principi d'any, prop de 2,4 milions de quilos s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 689.000 quilos entre les de Tarragona, i 358.000 i 214.000 han anat a les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha assenyalat que "l'aliança empresarial entre Creu Roja i Mercadona ve des de lluny, i es va reforçar especialment durant la pandèmia. Ara, esta nova donació l'englobem en el Pla Creu Roja Reacciona que acabem de llançar davant de la necessitat bàsica urgent de moltes famílies en risc de vulnerabilitat del país que passen grans dificultats a causa de la incertesa econòmica derivada de la postpandèmia, la inflació, o el context bèl·lic a Europa".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat "la important labor que du a terme Creu Roja, així com la resta d'entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha assenyalat que "en els primers nou mesos de 2022, hem donat més de 3,6 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, col·labora amb més de 410 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques d'Espanya i Portugal als quals fa donacions diàriament. De fet, durant el primer semestre de 2022 la companyia ha donat a totes estes entitats un total de 10.800 tones d'aliments, de les quals prop de 2.600 són a Catalunya. Estes quantitats han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Així mateix, la companyia té implantades diverses estratègies per a evitar el desaprofitament d'aliments i col·labora amb altres iniciatives com la Gran Recollida o les Operacions Quilo, a les quals dona suport amb els seus recursos humans i logístics.

El Pla Creu Roja Reacciona

És la resposta davant de la crisi que deixa la pandèmia, el canvi climàtic i el conflicte d'Ucraïna per a atendre, en una primera fase, 10.328 persones/2.582 llars a Catalunya –100.000 persones i 25.000 llars a Espanya– amb una duració inicial de 12 mesos.

A Catalunya, la Creu Roja destinarà prop d'1 milió d'euros per a donar una resposta directa, immediata i pròxima davant de la crisi.

Segons les últimes dades de l'IDESCAT (juliol de 2022), el 25,9 % de la població de Catalunya es troba en risc de pobresa o exclusió social.

Donació de 6.500 paquets de cereals Hacendado a Creu Roja de CatalunyaEntrega de paquets de cereals Hacendado a Creu Roja de Catalunya.

Imagen de cabecera: Responsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant l'entrega d'aliments.