Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Ciudad Real

Mercadona entrega més de 4.300 quilos d'aliments de primera necessitat a entitats socials com el Banc d'Aliments de Ciudad Real

14 de octubre de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb entitats socials com el Banc d'Aliments de Ciudad Real i entrega productes de primera necessitat com ara llet, galletes, oli, conserva, fesols, sucs, sucre, farina, etc.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa més de 200 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 250 tones d'aliments de primera necessitat en tota Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva el procés de donacions amb les entitats socials de la ciutat de Ciudad Real amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 250 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, Segundo Alcázar, president del Banc d'Aliments de Ciudad Real, ha assenyalat: ''Volem agrair de nou l'extraordinària col·laboració de Mercadona en una situació tan difícil com la que estem vivint. Esta nova acció solidària de Mercadona ens permet disposar als nostres magatzems d'una notable entrada de productes alimentari que posteriorment distribuïm, a través de les entitats benèfiques amb les quals col·laborem, als col·lectius més desfavorits i necessitats”, perquè amb la crisi sanitària s'ha disparat la demanda d'ajuda i les entregues a les entitats benèfiques han augmentat un 30 %''.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 270 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total d'11.969 tones d'aliments, 11.285 a Espanya i 684 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Ciudad RealEntrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Ciudad Real.

Logo EActiVat