Mapa proveïdors de snacks Mercadona

Els proveïdors especialistes de snacks de Mercadona acceleren inversions fins als 28 milions d'euros

13 de octubre de 2020
  • L'aposta de Mercadona per la innovació industrial a les zones on és present fa que els proveïdors especialistes incrementen els llançaments de productes i busquen noves solucions.
  • Les empreses han incrementat plantilla, han evitat fer ERTO durant la COVID-19, han executat inversions i han augmentat la facturació fins a duplicar-la en alguns casos.
  • Les empreses Tosfrit, APEX, Leng d'Or, Liven, Ros Snacks, Cumba, Grefusa i Ibersnacks.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, en la seua aposta constant per la industrialització de les zones on és present, continua desenvolupant l'assortiment amb els proveïdors especialistes de snacks. Actualment, i amb l'objectiu de continuar innovant i modernitzant les instal·lacions, els proveïdors especialistes de snacks de Mercadona tenen previst accelerar les inversions fins als 28 milions d'euros per a continuar oferint a ''El Cap'' (client) millors productes i un assortiment més ampli.

De les huit firmes subministradores, la que té previst efectuar un desembossament més elevat és Leng d'Or. La productora de snacks barcelonina de Castellbisbal ha planificat una inversió total per a enguany de 18 milions d'euros. Al mateix temps, ha incrementat la plantilla en 25 persones, de manera que ha arribat a 300 treballadors. Leng d'Or es va incorporar a l'assortiment d'Hacendado amb Trigo Snacks l'any 2019, però ara està previst que aporte a l'assortiment nous productes en els pròxims mesos.

Liven, companyia amb 285 treballadors situada a Berga (Barcelona), va començar a treballar al juliol les Tires de dacsa i té prevista una inversió, entre diferents línies de producció, de 5,2 milions d'euros per a enguany, que ja està executada en un 50 %.

D'altra banda, Tosfrit (Tostados y Fritos, SA), fabricant especialista d'aperitius situat a Manzanares (Ciudad Real), està immersa en un procés d'ampliació i millora d'instal·lacions que suposarà una inversió de 3,5 milions d'euros en 2020. L'empresa ja assortia Mercadona des de 2019 i ara ha incrementat la facturació anual en 5 milions d'euros. La decisió d'avançar la seua incorporació com a proveïdor per a un major assortiment li ha permés evitar l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació temporal (ERTO) durant la pandèmia de la COVID-19, que hauria afectat 30 treballadors d'una plantilla de 150 empleats.

Grupo APEX (Aperitivos y Extrusionados, SA), a través de la seua empresa vinculada Alimentos Sanygran, SL, fabricador situat a Ribaforada (Navarra), emprendrà una inversió d'1,5 milions d'euros després de reforçar la seua relació amb Mercadona fins que assortisca quatre referències, després de quatre anys de relació, la qual cosa suposarà la consolidació de fins a 12 llocs de treball a la planta de Navarra.

L'empresa d'Alzira Grefusa (València) continua treballant també tres referències en el lineal. D'altra banda, a l'assortiment d'aperitius s'ha unit Rubio Snacks, de Bullas (Múrcia), que ha duplicat la facturació en els últims tres anys fins als 11 milions, i Cumba, fabricant canari de Gran Canària (Las Palmas), que aporta quatre varietats d'aperitius.

Ibersnacks, proveïdor especialista amb seu a Medina del Campo (Valladolid), contínua el seu procés d'internacionalització després de la decisió, l'any 2018, d'unir-se al grup europeu Europe Snacks, la qual cosa li ha permés accedir a més mercat i començar a vendre els productes actuals de Mercadona a diferents distribuïdors dins i fora d'Espanya.   

Mapa proveïdors de snacks MercadonaMapa proveïdors de snacks Mercadona.

Logo EActiVat