Jardins urbans en Mercadona

Jardins urbans en Mercadona

14 de octubre de 2020
  • Mercadona disposa de cobertes i jardins verticals en diversos supermercats que aporten molts beneficis mediambientals per a la sostenibilitat urbana.
  • Amb esta iniciativa reforça el compromís amb la integració sociolaboral de persones amb discapacitat pertanyents a la Fundació Capacis, amb la qual col·labora.

Mercadona és conscient de la importància que té en cada barri en què està present. Gràcies a esta iniciativa, per mitjà de la qual instal·la jardins urbans en cobertes i façanes d'algunes de les botigues, fomenta la bona relació i la convivència amb els veïns i, a més, aporta beneficis mediambientals a l'entorn.

Vídeo en espanyol

En concret, 6 supermercats de la ciutat de Madrid ja disposen d'este tipus de jardins. Es tracta dels establiments situats al passeig del General Martínez Campos, 39; en Bravo Murillo, 5; Ayala, 89; Asura, 56; Castellana Juan-Gris i Estocolmo, 22.

Per a enriquir estos espais verds, s'han triat plantes autòctones que contribuïxen a reduir la contaminació i millorar l'entorn veïnal. A més, es tracta de plantes amb necessitats de reg baixes, per la qual cosa és una iniciativa sostenible en l'ús eficient d'aigua.

Els espais on es troben estos jardins representen més de 6.000 metres quadrats de zones enjardinades i ajuden a reduir el CO₂ a les zones urbanes on es troben. A més, afavorixen la protecció dels ocells, ja que els proporciona una zona on poder alimentar-se i descansar. Per mitjà d'esta iniciativa, Mercadona treballa juntament amb l'ONG SEO/BirdLife amb diferents mesures per a la protecció dels ocells migradors.

A més, gràcies a la col·laboració de Mercadona amb la Fundació Capacis, esta iniciativa adquirix a més un gran component social, ja que són els mateixos professionals amb discapacitat intel·lectual pertanyents a esta associació els qui s'encarreguen de la construcció, manteniment i conservació dels jardins.

Un altre tipus de zones verdes instal·lades en supermercats Mercadona són els jardins verticals que, a més d'aportar avantatges climàtics com la reducció de la calor i d'aïllar i mitigar el soroll de les ciutats, atorguen un valor estètic als veïns dels supermercats de la companyia.

La Responsabilitat Social de Mercadona: un compromís viu

Mercadona és conscient del seu paper dins de la societat i per això gran part de les seues accions van encaminades a retornar les coses bones que ha rebut d'esta. El Pla de Responsabilitat Social de l'empresa té un component social i ètic per mitjà de diferents vessants d'actuació que reforcen l'interés per tindre un creixement compartit i sostenible.

Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi que té com a objectiu l'optimització logística, la reducció dels residus que genera i l'eficiència energètica. Este sistema està inspirat pels principis d'Economia Circular, que busca la conversió dels residus en nous recursos útils. Un exemple és la substitució de les bosses de plàstic d'un sol ús. Un altre exemple de l'aposta per la sostenibilitat són les mesures de Transport Sostenible amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire a les ciutats en les quals opera amb l'ús de vehicles impulsats per tecnologies cada vegada més netes i eficients.

Per a demostrar el seu compromís amb la sostenibilitat, Mercadona és, des de 2011, firmant del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat