Camió sostenible de Mercadona

L'aposta pel transport sostenible en Mercadona

22 de setembre de 2020
  • Mercadona disposa d'una estratègia d'optimització logística per a cada vegada ''transportar més amb menys recursos naturals''.
  • L'aposta pel transport sostenible forma part de la seua política de gestió mediambiental per a reduir l'impacte de la seua activitat.
  • La companyia també oferix opcions de transport sostenible als seus clients com els 1.200 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, aparcaments per a bicicletes o la compra online.

L'optimització logística és un dels pilars fonamentals de la política de protecció del medi ambient de Mercadona. L'objectiu és ''transportar més amb menys recursos naturals'', i apostar per un transport sostenible que permeta mantindre l'excel·lència logística amb el menor impacte ambiental possible.

Vídeo en espanyol

La flota de camions de Mercadona pertany a la categoria Euro VI o superior, les menys contaminants. Altres exemples de l'aposta pels vehicles sostenibles en Mercadona són els camions propulsats a gas, en substitució del gasoil; les furgonetes elèctriques per als repartiments a domicili, o els megatràiler o bitràiler, capaços de transportar, a diferents temperatures i amb menys combustible, fins a 60 palets en un sol viatge. 

Una altra de les apostes de Mercadona és la descàrrega nocturna silenciosa dels camions, estratègia ja implantada en més de 700 botigues, que contribuïx a respectar més els veïns, així com a reduir el trànsit i la contaminació en evitar les hores punta als nuclis urbans.

A més de l'ús de transport sostenible, l'alta taxa d'ompliment de camions, l'optimització de les rutes o la logística inversa -que pretén aprofitar totes les rutes com, per exemple, recollir de la botiga residus o caixes per a ser reutilitades-, són també estratègies fonamentals per a aconseguir la màxima eficiència logística reduint l'impacte ambiental de l'activitat.

Mesures de transport sostenible en MercadonaMesures de transport sostenible en Mercadona.

Opcions de transport sostenible per als clients de Mercadona

Des de Mercadona s'oferixen alternatives als clients perquè puguen fer la seua compra fent ús d'un transport més sostenible i es posa a la seua disposició, per exemple, 1.200 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a les seues botigues (1 de cada 6 punts d'este tipus a Espanya es troben en botigues Mercadona), aparcaments per a bicicletes o amb el mateix servici de compra online, basat en repartiments més eficients que reduïxen l'ús del vehicle privat.

Política de Medi Ambient de Mercadona

Mercadona disposa des de fa anys d'un sistema de gestió ambiental propi amb l'objectiu de reduir l'impacte dels seus processos. La companyia va invertir més de 40 milions d'euros en protecció del medi ambient el passat exercici. La política mediambiental de Mercadona se centra en tres àrees: estalvi energètic, optimització logística i gestió responsable dels residus.

Imatge de capçalera: Imatge de camió propulsat a gas de Mercadona.

Logo EActiVat