Furgoneta de repartiment de Mercadona

Mercadona entrega 3.000 quilos de productes al Banc d’Aliments d'Àlaba

08 de agost de 2018
  • Mercadona ha donat més de 486.000 quilos de productes de primera necessitat l'any 2017 al País Basc.

Mercadona ha donat al Banc d’Aliments d'Àlaba 3.000 quilos de productes de primera necessitat, concretament, llet, oli i llegums cuits. Esta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc d’Aliments d'Àlaba, des que es va implantar al territori. El conveni inclou, a més, altres ajudes, com la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d’Aliments d'Àlaba.

En l'entrega han estat presents Daniel Fernández, president del Banc d’Aliments d'Àlaba, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha afirmat que "la nostra col·laboració amb el Banc d’Aliments d'Àlaba és una mostra més de les accions que Mercadona porta a terme en el marc de la seua responsabilitat social empresarial en este territori". Per la seua part, Fernández ha agraït "l'ajuda que ens presta Mercadona, amb la qual col·laborem des de la implantació de les seues primeres botigues a Àlaba".

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només porta a terme esta col·laboració amb el Banc d’Aliments d'Àlaba, també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria i amb els bancs d'aliments de Biscaia i Guipúscoa. Estes col·laboracions van superar, l'any passat, els 486.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Momento de la entrega de alimentos al Banco de Alimentos de ArabaDaniel Fernández, president del Banc d’Aliments d'Àlaba, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 15 botigues al País Basc: 5 a Vitòria, Àlaba, tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri i Santurtzi (Biscaia); i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Sant Sebastià (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 1.382 persones, amb treball estable i de qualitat. Ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball. Així mateix, té una relació comercial amb 1.308 pimes d'esta comunitat i l'any 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, haja comprat 5.500 tones de peix fresc, de les llotges de Biscaia i Guipúscoa; 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel; més de 252.000 unitats de brioixos de mantega, i més de 12.000 pimentons.

Banc d’Aliments d'Àlaba

El Banc d’Aliments d'Àlaba lluita contra la fam al territori alabés des de l’any 1998. Amb este objectiu, recull aliments gratuïtament, els selecciona i els recicla. Així aconseguix lluitar contra el desaprofitament d'aliments i, d'esta manera, cuida el medi ambient. L'any 2017 els 54 voluntaris del Banc de Aliments d'Àlaba han distribuït, a través de 66 entitats col·laboradores, un total de 1.757 tones d'aliments a 5.532 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de responsabilitat social de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar una part del que rep d’esta. Amb este objectiu, es du a terme el Pla de responsabilitat social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats amb camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, i també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de responsabilitat social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a aconseguir-ho, Mercadona té un sistema de gestió mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Una part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca, juntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també col·labora en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és, des de 2009, membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants s’auditen periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la Defensa dels Valors Fonamentals en Matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.