Logo de Mercadona en una façana d'un supermercat

Biscaia – Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Berango

10 de agost de 2018
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat.
  • Esta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental com tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • El nou supermercat ha suposat una inversió de 4 milions i en la seua construcció han participat 81 proveïdors, que han donat treball a més de 230 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a Berango (Biscaia), concretament, a la zona de Landaida Goikoa. Este supermercat, que obri amb el nou model de botiga eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels seus clients, presenta millores de les quals es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per això, este nou supermercat té novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova secció de forn amb màquina per a tallar el pa i pastisseria refrigerada, un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer i una nova exposició a la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

A més, al supermercat de Berango, entre altres millores, hi ha una nova entrada amb doble envidrament que evita corrents d'aire, uns corredors més amples i dos nous models de carros de la compra, molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.500 metres quadrats i un disseny totalment renovat respecte del model anterior de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'esta nova botiga eficient de Mercadona han participat 81 proveïdors, que han donat treball a més de 230 persones durant la fase d'obra.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. A la botiga també hi ha zones comunes perquè els empleats disfruten d'una major comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga. Tot facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i optimitza els materials i el grossor de les parets i els sostres i amb nous congeladors de cofre més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, té un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9.15 a 21.15 hores, i té un aparcament de més de 250 places per a facilitar l'acte de comprar a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, independentment de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Durant el 2017 Mercadona va invertir més de 180 milions d'euros en la reforma de 126 supermercats i l'obertura de 29 nous supermercats amb este nou model de botiga.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 16 botigues al País Basc: cinc a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi i Berango (Biscaia); i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Sant Sebastià (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 1.422 persones, amb una ocupació estable i de qualitat. Ha culminat la primera fase de la construcció del bloc logístic a Vitòria amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball. Així mateix, té una relació comercial amb 1.308 pimes d'esta comunitat i el 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per un valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compre 5.500 tones de peix fresc, de les llotges de Biscaia i Guipúscoa; 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel; més de 252.000 unitats de brioix de mantega, i més de 12.000 pimentons. A més, en el marc de la responsabilitat empresarial, ha donat més de 486 tones de productes de primera necessitat el 2017 a través dels bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa i del menjador social Nuestra Señora de los Desamparados, de Vitòria.