Entrega d'aliments per part de Mercadona

Mercadona donarà diàriament productes a la llar San Fran-cisco Javier de Tafalla

05 de novembre de 2018
  • La cadena de supermercats comença a entregar diàriament productes de primera necessitat a la llar San Francisco Javier de Tafalla, que gestionen les Hermanitas de los Ancianos Desamparados, acull 100 ancians sense recursos.
  • Mercadona ha donat més de 208.000 quilos de productes de primera necessitat el 2017 a Navarra.

En el marc de la seua responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb la llar San Francisco Javier de Tafalla, a través de l'entrega diària de productes bàsics. El gestionen les Hermanitas de los Ancianos Desamparados i hi habiten 100 ancians sense recursos. La donació es fa al matí, gràcies als recursos logístics i humans que aporta Mercadona, i els productes s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Amb esta iniciativa solidària s'ajuda en l'elaboració de menjars per als ancians que atén esta institució, situada en el número 48 de l'avinguda Severino Fernández de Tafalla.

Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, explica que "gràcies a esta col·laboració ampliem el nombre de beneficiaris de la nostra RSE a Navarra prestant atenció, a més, a un col·lectiu tan vulnerable com és el de la tercera edat". Per la seua banda, sor Anunciación del Río, de les Hermanitas de los Ancianos Desamparados, es mostra "molt agraïda a Mercadona perquè estes donacions ens permeten preparar uns menús molt variats i saludables per als nostres ancians".

Com a part de la seua responsabilitat social corporativa, Mercadona no sols fa esta col·laboració, sinó que ha firmat un conveni amb la Fundació Banc d'Aliments de Navarra a través del qual enguany ha donat 4.500 quilos de productes de primera necessitat. A més, col·labora diàriament amb la Fundació Ilundain Haritz Berri, les Hermanitas de los Pobres de Pamplona, el menjador solidari Paris 365, l'Escola Taller d'Estella-Lizarra i el menjador solidari Vila Javier de Tudela. Totes estes accions han fet que, l’any 2017, Mercadona haja donat més de 208.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials navarreses.

Sobre Mercadona a Navarra

Mercadona disposa d'11 botigues a Navarra i una plantilla de 574 persones, totes amb una ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 714 PIME d'esta comunitat i el 2017 ha fet compres a proveïdors navarresos per valor de 394 milions d'euros, un 45 % més que l'any anterior. Exemples dels seus proveïdors agroalimentaris i de la seua aposta pel producte local són la compra d'1 milió de quilos de carxofa a Tudela; 6.000 quilos d'espàrrec blanc amb IGP a Navarra; 4,3 milions de quilos de ceba; 2,5 milions de quilos d'endívies; 1,3 milions d'unitats d'encisam batàvia i més de 13.000 anolls.

Sobre les Hermanitas de los Ancianos Desamparados

Les Hermanitas de los Ancianos Desamparados són una congregació religiosa que va fundar el 1873 el sacerdot Saturnino López Novoa i Santa Teresa Jornet. La seua missió és acollir els ancians més pobres en un ambient de família per a poder atendre totes les seues necessitats: materials, d'afecte i espirituals. La congregació és responsable, des de 1891, de la llar San Francisco Javier de Tafalla, en la qual treballen set germanes i 38 treballadores i treballadors. En l'actualitat, estan presents en 204 llars situats en 19 països, dels quals 125 es troben a Espanya.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d’esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diverses línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire en les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, com també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals en les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un sistema de gestió mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca, conjuntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Imatge de capçalera: Hermanitas de los Ancianos Desemparados de Tafalla amb Susana, treballadora de Mercadona, durant l'entrega diària de productes.