Donació de productes de Mercadona a Creu Roja Valladolid

Mercadona dona més de 2.000 unitats de productes d'higiene a Creu Roja Valladolid

25 de març de 2021
  • La companyia manté el compromís de col·laboració amb l'entitat social i entrega productes d'higiene i neteja personal
  • Des de principi d'any, Mercadona ha donat a Creu Roja a Valladolid més de 13.000 unitats de productes de primera necessitat.
  • La companyia ha donat en 2020 a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó més de 1.437 tones de productes, un 35 % més que l'any anterior, l'equivalent a 24.000 carros de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, i entrega més de 2.000 unitats de productes d'higieni i neteja personal.

Laura del Palacio Agea, directora de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb totes les entitats i menjadors socials de la província de Valladolid. La situació d'excepcionalitat actual és molt canviant i requerix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació d'extraordinària complexitat com la que estem vivint".

D'altra banda, Rosa Urbón, presidenta de Creu Roja Espanyola a Valladolid, agraïx "esta nova donació, sens dubte beneficiosa per a les persones que atenem. La duració de la pandèmia requerix un esforç continu i el compromís de Mercadona constituïx un suport fonamental dins de les aliances que construïm amb empreses, organitzacions, administració i la societat per a pal·liar esta situació tan complicada que vivint actualment".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, l'any 2020, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments, 15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementat des que la companyia va prendre la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és sòcia des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de productes de Mercadona a Creu Roja ValladolidDonació de productes de Mercadona a Creu Roja Valladolid.

Logo EActiVat