Mapa de donacions primer semestre de 2023

Mercadona dona més de 10.500 tones d'aliments en la primera meitat de 2023 i amplia la col·laboració amb entitats socials

18 de agost de 2023
  • En el primer semestre de 2023, Mercadona ha donat l'equivalent a 174.200 carros de la compra.
  • La companyia col·labora amb més de 650 entitats socials de tota Espanya i Portugal, la qual cosa suposa un increment de 140 entitats respecte a l'exercici 2022.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 10.500 tones de productes de primera necessitat des de principi d'any, i ha ampliat la xarxa d'entitats socials amb les quals col·labora, tant a Espanya com a Portugal.

Vídeo en espanyol

Les donacions, que són l'equivalent a 174.200 carros de la compra, han anat destinades a les més de 650 entitats socials d'Espanya i Portugal amb les quals la companyia col·labora. De fet, en els últims 6 mesos, Mercadona ha ampliat la seua xarxa de col·laboració, de manera que ha sumat 140 noves entitats socials de diverses zones geogràfiques, tant a Espanya com a Portugal, la qual cosa ha millorat considerablement la vertebració de l'ajuda que oferix la companyia.

Document en espanyol

 

Listado entidades sociales con las que colabora Mercadona

Descarregar

 

 

A més, Mercadona dona suport a altres iniciatives organitzades pels bancs d'aliments d'Espanya i Portugal, com la "Gran Recollida" o les "Operacions Quilo" en les quals col·labora amb la donació monetària en la caixa, i d'esta manera facilita els seus recursos humans i logístics. De fet, en l'última Operació Quilo en què va participar, la companyia va posar a la disposició dels bancs d'aliments 1.619 botigues.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Per exemple, col·labora amb 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 800 persones amb diferents graus de discapacitat.

Mapa donacions de Mercadona durant el primer semestre de 2023

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'Economia Circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la producció sostenible i benestar animal i la gestió de residus i reducció de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és sòcia des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.