Entrega d'aliments de primera necessitat de Mercadona a Càritas Conca

Mercadona dona més de 4.000 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas Conca

28 de juliol de 2023
  • La companyia aferma la col·laboració amb Càritas Conca, amb l'entrega de més de 4.000 quilos d'aliments de primera necessitat.
  • Mercadona col·labora habitualment amb menjadors socials de Castella-la Manxa, a més d'entitats com el Banc d'Aliments, Càritas o Creu Roja, i els dona suport.
  • En 2022 la companyia va donar més de 800 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu Model de Responsabilitat Social. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2022 més de 800 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat a Càritas Conca més de 4 tones d'aliments de primera necessitat per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.

Elisa Montes, directora de Relacions Externes de Mercadona a la província de Conca, ha destacat que "esta col·laboració reafirma el compromís social de la companyia i ens fa sentir molt orgullosos de poder aportar la nostra xicoteta contribució a estes entitats, i ajudar-les d'esta manera a poder continuar exercint la seua labor d'atenció a les famílies més necessitades".

En 2022 la companyia va donar 25.100 tones de productes de primera necessitat a més de 550 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques amb les quals col·labora a Espanya i Portugal. Esta quantitat significa un augment del 22 % de les aportacions respecte a 2021. D'esta quantitat, més de 800 tones d'aliments van ser donades a les 27 entitats i associacions benèfiques amb les quals la companyia col·labora a Castella-la Manxa.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-la, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

Des de 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de la donació de Mercadona a Càritas ConcaEntrega d'aliments de primera necessitat a Càritas Conca.