Entrega a Càritas Parroquial Santa Eulalia

Mercadona dona més de 3.400 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas Parroquial Santa Eulalia a Mèrida

16 de desembre de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb Càritas Parroquial Santa Eulalia amb l'entrega de productes de primera necessitat com són oli d'oliva, llegums, llet i xocolate, entre altres.
  • La companyia, des de principi de 2021, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la regió més de 152 tones de productes i aliments.
  • Mercadona col·labora amb 5 menjadors socials de la Comunitat i, a més, amb els bancs d'aliments de Badajoz i de Càceres i altres entitats socials de la regió, i els dona suport.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19 i dona més de 3.400 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas Parroquial Santa Eulalia, per a ajudar els qui més ho necessiten.

Maribel Martín-Romo, directora de Relacions Externes de Mercadona a Extremadura, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats socials de la regió. La situació d'excepcionalitat actual és molt canviant i requerix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació d'extraordinària complexitat com la que estem vivint".

D'altra banda, Antonio Miranda Godoy, responsable de Càritas Parroquial Santa Eulalia, manifesta: "Estar molt agraït a la firma Mercadona per esta donació de productes no peribles que repartirem a les més de 60 famílies que tenim acollides en Càritas Parroquial de Santa Eulalia".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega a Càritas Parroquial Santa EulaliaEntrega a Càritas Parroquial Santa Eulalia.