Mapa de donacions d'aliments en 2022 en Mercadona

Mercadona dona 25.100 tones de productes de primera necessitat en 2022, un 22 % més que en 2021

26 de gener de 2023
  • La companyia col·labora amb més de 550 entitats socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats d'Espanya i Portugal.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 25.100 tones de productes de primera necessitat en 2022 a més de 550 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques amb les quals col·labora a Espanya i Portugal. Esta quantitat significa un augment del 22 % de les aportacions respecte a l'any 2021.

Vídeo en espanyol

Així mateix, els "Caps" (clients) també han col·laborat en diferents iniciatives solidàries organitzades al llarg de l'any passat, entre les quals destaca la participació en la Gran Recollida d'Aliments organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), en què, gràcies a la solidaritat dels clients i a un 10 % del total donat que Mercadona va sumar a esta iniciativa solidària, es va aconseguir recaptar més de 3,5 milions d'euros, que es transformaran al llarg de 2023 en més de 2.300 tones de productes de primera necessitat per als usuaris dels diferents bancs d'aliments participants.

Llista en espanyol

Listado Entidades Sociales en Mercadona durante 2022

Descargar

 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Igualment, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mapa de donacions d'aliments en 2022 en MercadonaMapa de donacions d'aliments en 2022.