Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en Mercadona

Mercadona invertix 21 milions d'euros en punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

02 de febrer de 2023
  • En col·laboració amb Iberdrola i Repsol, la companyia busca oferir un servici de recàrrega de qualitat a un preu molt competitiu.
  • La recàrrega podrà ser fins a 6 vegades més ràpida, de manera que passarà d'aportar 3,7 kW a 22 kW.
  • La previsió és finalitzar en 2024 amb més de 5.000 punts de recàrrega semiràpida implantats, i crear així una de les xarxes de recàrrega més grans per a vehicles elèctrics d'Espanya.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, renova i amplia la seua xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb l'objectiu de millorar el servici a "El Cap" (client). Per a aconseguir-ho, la previsió és invertir 21 milions d'euros i implantar aproximadament 5.000 punts de recàrrega semiràpida, i convertir d'esta manera la xarxa de recàrrega de Mercadona en una de les xarxes privades més grans d'Espanya i del sud d'Europa.

Del total dels 2.000 punts de recàrrega de què disposa la companyia actualment, 100 ja tenen este nou servici millorat, que s'estendrà a la resta de botigues de la cadena de manera progressiva. L'objectiu és que a finals de 2024 totes les botigues, que tinguen el Nou Model de Botiga Eficient implantat i que disposen d'aparcament, tinguen instal·lat este nou sistema.

Entre les principals millores d'estos nous punts de càrrega, destaca que es multiplica per 6 la velocitat de recàrrega, ja que es passa d'oferir 3,7 kW a 22 kW.

En col·laboració amb Iberdrola i Repsol, que gestionaran el servici i l'atenció al client d'estos punts de recàrrega, la companyia començarà a oferir este servici als seus "Caps", que podran recarregar els seus vehicles elèctrics mentre fan la compra. El client podrà fer totes les gestions a través de l'aplicació mòbil d'estos proveïdors (Recàrrega Pública Iberdrola i Waylet de Repsol), com ara fer el pagament de manera senzilla, trobar el seu carregador més pròxim i saber si es troba disponible.

Ángela Clemente López, responsable del Servici de Recàrrega per a Vehicles Elèctrics en Mercadona, destaca la importància de tots els col·laboradors nacionals implicats en este moviment. "De la mà d'Iberdrola i Repsol com a operadors del punt de recàrrega, i de Circutor com a fabricant dels carregadors, estem creant una xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics de qualitat, que contribuïx a fomentar l'ús del vehicle elèctric i descarbonitzar el transport privat en tot el país, no solament a les grans ciutats. A més, els usuaris de vehicle elèctric que recarreguen en estos carregadors podran reduir aproximadament fins a la meitat el cost de fer un trajecte respecte al seu equivalent tradicional", explica.

"Iberdrola fa anys que impulsa la mobilitat elèctrica en molts àmbits, des de la recàrrega pública al sector residencial o empresarial. Per això podem dir hui que som la xarxa de recàrrega pública líder a Espanya. Este acord amb Mercadona, amb el qual s'oferix servicis de recàrrega semiràpida en els seus supermercats, ens permetrà acostar encara més la mobilitat elèctrica als ciutadans. Així, els clients de Mercadona podran carregar els seus vehicles mentre fan la compra i, a més, podran utilitzar l'app de Recàrrega Pública d'Iberdrola, i carregar i pagar fàcilment des d'esta app, com ja fan més de 100.000 usuaris. Suposa, sens dubte, una gran notícia de cara a aconseguir la descarbonització de l'economia a través de la mobilitat elèctrica", assenyala Raquel Blanco, directora Global de Smart Mobility d'Iberdrola.

Per la seua part, Carlos Bermúdez, gerent de Mobilitat Elèctrica de Repsol, afirma que "esta aliança amb Mercadona és un pas més de l'aposta de Repsol per la mobilitat elèctrica a Espanya.  Gràcies a este acord Repsol incrementa la seua xarxa de punts de recàrrega d'accés públic, la qual cosa posiciona la companyia multienergètica com un dels actors de mobilitat elèctrica més rellevants del país. A més, esta fita consolida la nostra posició com a empresa líder en mobilitat i bolcada en l'objectiu d'aconseguir zero emissions netes l'any 2050, la qual cosa fa que siga la primera empresa del sector que adopta esta ambiciosa meta".

Este moviment és un pas important de Mercadona cap a una estratègia de desenvolupament per a la transició energètica, que ja està en marxa, i que va lligada a la implantació d'energies renovables i de mesures d'estalvi energètic en els seus centres.

Coneix els supermercats on la companyia disposa de places de pàrquing amb recàrrega per a cotxes elèctrics ací (actualitzat)

 Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en una botiga de MercadonaPunts de recàrrega per a vehicles elèctrics en una botiga de Mercadona.

 Vehicle recarregant en l'aparcament d'una botiga de MercadonaVehicle recarregant en l'aparcament d'una botiga de Mercadona.