Logo Mercadona en botiga

Mercadona dona 157.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials navarreses durant el primer semestre de l'any

02 de juliol de 2020
  • Ha reforçat les donacions durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • Esta setmana ha entregat la quantitat de 3 tones d'aliments i articles d'higiene personal al Banc d'Aliments de Navarra.
  • Dels 157.000 quilos donats, més de 30.000 s'han distribuït al Banc d'Aliments i els 126.500 restants als 5 menjadors socials de la Comunitat Foral als quals la companyia entrega productes diàriament.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat durant els primers 6 mesos de l'any un total de 157.000 quilos (que equivalen a 2.652 carros de la compra) de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments i als 5 menjadors socials de Navarra amb els quals col·labora habitualment.

Les donacions, reforçades durant els mesos d'abril, maig i juny fruit de la situació excepcional ocasionada per la pandèmia, han sigut majoritàriament d'aliments (llet, oli, pasta, llegums, conserves de peix i vegetals, i també productes frescos i plats preparats, com ara mandonguilles, pastís de tonyina, lasanyes, cremes de verdures i postres làcties, entre altres) i d'articles d'higiene personal.  

Dels 157.000 quilos donats de gener a juny, més de 30.000 (concretament 30.411) s'han distribuït al Banc d'Aliments i els 126.589 restants, als 5 menjadors socials de la Comunitat Foral amb els quals la companyia col·labora habitualment: Villa Javier de Tudela, Llar San Francisco Javier a Tafalla, i Fundació Ilundain, Paris 365 i Residència Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona.

Precisament, amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, esta setmana la cadena de supermercats ha entregat 3.000 quilos d'aliments, com ara llegums i galletes entre altres, i articles d'higiene personal com són tovalloletes humides per a bebés, paper higiènic i espuma d'afaitar al Banc d'Aliments de Navarra.

El president de la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, Joaquín Fernández, ha manifestat que "la donació suposa una gran ajuda en estos moments, en els quals el nombre de persones que atenem continua augmentant. Des que va començar la pandèmia, l'increment és ja d'un 12 % aproximadament i són ja més de 23.400 les persones que reben aliments, per la qual cosa tota col·laboració d'este tipus és benvinguda i necessària. Només podem agrair esta contribució".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, Imanol Flandes, ha agraït "l'enorme labor que duen a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques com el Banc d'Aliments de Navarra" i ha assenyalat que "l'entrega de 157.000 quilos d'aliments i articles d'higiene personal des del principi d'any és la nostra xicoteta contribució per a ajudar, en la mesura que siga possible, les persones que més ho necessiten".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Navarra, la cadena de supermercats també dona productes a cinc menjadors socials de Navarra: Villa Javier de Tudela, Llar San Francisco Javier a Tafalla, i Fundació Ilundain, Paris 365 i Residència Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

Els representants del BAN Ramón Navarro i Joaquín Fernández, amb Imanol Flandes (Mercadona), al costat dels productes donatsEls representants del BAN Ramón Navarro i Joaquín Fernández, amb Imanol Flandes (Mercadona), al costat dels productes donats.

Logo EActiVat