Carro de Mercadona en la secció de Pescateria d'un supermercat

Mercadona comença a col·laborar amb el Comedor Social EMAUS a Vélez-Màlaga

02 de agost de 2018
  • La companyia ja col·labora amb els menjadors d'EMAUS a Antequera i Estepona.
  • A Màlaga capital continua la seua col·laboració amb els menjadors socials de Sto. Domingo i Cottolengo.

Mercadona comença a col·laborar amb el Comedor Social EMAUS a Vélez-Màlaga, al qual entregarà diàriament productes que no són aptes per a la venda, però que sí que estan en perfectes condicions per a consumir.

El Comedor Social EMAUS, a Vélez-Màlaga, atén diàriament unes 140 persones. Està gestionat per la mateixa associació i compta amb sis voluntaris. El dinar sempre està compost per dos plats i els usuaris tenen l'opció de menjar a les mateixes instal·lacions o emportar-se el menjar per a prendre-se’l al domicili (famílies amb fills). El sopar s'entrega en una bossa i es compon d'entrepà, fruita, iogurts o sucs, dolços, etc.

L'elecció d'un menjador social respon a la necessitat que la logística siga molt àgil, ja que es tracta de productes pròxims a la data de caducitat (mai caducats i sempre en perfecte estat). Les entregues, les fa diàriament Mercadona, de dilluns a dissabte, a primera hora del matí.

Mercadona continua el seu programa de col·laboració amb més de 140 menjadors socials de diferents localitats d'Espanya. A la província de Màlaga, Mercadona ja col·labora amb els menjadors socials d'EMAUS als municipis d'Estepona i Antequera, i amb el Comedor Social de Sto. Domingo i el Cottolengo a Màlaga capital.

La companyia ha continuat impulsant el seu Pla d'Acció Social, a través del qual ha donat suport a diverses institucions i entitats socials que han continuat portant a terme una important tasca d'ajuda. A través de les diferents iniciatives en què ha participat en totes les comunitats autònomes, l'any 2017 ha donat més de 9.600 tones d'aliments, i això representa 3.100 tones més que l'exercici anterior.

La gerent dels menjadors EMAUS, Eva Casal, ha mostrat la seua satisfacció per esta iniciativa, ha destacat la importància que grans empreses col·laboren amb iniciatives socials i ha agraït l'esforç que s'ha fet per a posar en marxa esta col·laboració.