Nou carro de Mercadona en un supermercat

Mercadona entrega 3.000 quilos de productes al Banco de Alimentos de Biscaia

03 de agost de 2018
  • Mercadona ha donat més de 486.000 quilos de productes de primera necessitat l'any 2017 a Euskadi.

Mercadona ha donat al Banco de Alimentos de Biscaia 3.000 quilos de productes de primera necessitat, concretament llet, oli i llegums cuits. Esta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banco de Alimentos de Biscaia, des de la seua implantació al territori. El conveni inclou, a més, altres ajudes com la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diverses campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banco de Alimentos de Biscaia.

En l'entrega han estat presents Miguel Ángel Fernandino, president del Banco de Alimentos de Biscaia; i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi. Oca ha subratllat que esta col·laboració "és una mostra més de la responsabilitat social empresarial de Mercadona, que torna a la societat part del que en rep". Per la seua banda, Fernandino ha agraït "l'ajuda de Mercadona, que ha incrementat contínuament les seues donacions des de l'inici de la nostra col·laboració".

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa esta col·laboració amb el Banco de Alimentos de Biscaia, també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitoria-Gasteiz i amb els bancs d'aliments d'Àlaba i Guipúscoa. Estes col·laboracions van superar, l'any passat, els 486.000 quilos d'aliments donats a Euskadi.

Miguel Ángel Fernandino, presidente del Banco de Alimentos de Bizkaia, y Miryam Oca, gerente de Relaciones Externas de Mercadona en EuskadiMiguel Ángel Fernandino, president del Banc d'Aliments de Biscaia, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc.

Mercadona a Euskadi

Mercadona té 15 botigues a Euskadi: 5 a Vitòria-Gasteiz (Araba/Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri i Santurtzi (Biscaia); i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Donostia/Sant Sebastià (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 1.382 persones, amb treball estable i de qualitat. Ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria-Gasteiz amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball. Així mateix, té relació comercial amb 1.308 pimes d'esta comunitat i l'any 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compre 5.500 tones de peix fresc de les llotges de Biscaia i Guipúscoa; 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel; més de 252.000 unitats de brioixos de mantega, i més de 12.000 pimentons.

Banco de Alimentos de Biscaia

El Banco de Alimentos de Biscaia és una institució sense ànim de lucre que tracta de resoldre la necessitat bàsica del ser humà, que és l'alimentació, així com lluitar contra el malbaratament d'aliments. Per a esta finalitat promou la recollida d'aliments, que emmagatzema a les seues instal·lacions per a, posteriorment, repartir-los entre els centres assistencials l'objectiu dels quals és donar menjar als necessitats. L'any 2017 els 152 voluntaris del Banco de Alimentos de Biscaia han distribuït, a través de 235 entitats col·laboradores, un total de 4.001 tones d'aliments a 30.664 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de Responsabilitat Social de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part del que en rep. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a aconseguir-ho, Mercadona té un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca, conjuntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments i també en la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la Defensa dels Valors Fonamentals en Matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi ambient i Lluita contra la Corrupció.