Carros Mercadona botiga

Mercadona col·labora amb la Cuina Solidària "Esperanza de la Yedra" a Jerez (Cadis)

09 de octubre de 2019
  • La companyia entrega diàriament productes de primera necessitat amb els quals es podran atendre més de 12 famílies de les quals depenen unes 40 persones.
  • Càritas Diocesana d'Asidonia-Jerez desenvolupa esta iniciativa des de 2013 amb l'objectiu d'apostar per la dignificació de la persona, fomentar la seua autonomia i fer-la partícip del procés d'elaboració i manipulació dels aliments.
  • Amb este nou acord, ja són nou les entitats amb les quals col·labora Mercadona a la província de Cadis.

En el marc de la seua responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb la Cuina Solidària "Esperanza de la Yedra" a Jerez de la Frontera (Cadis) a través de l'entrega diària de productes de primera necessitat, aptes per a ser consumits, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es fa cada dia gràcies als recursos logístics i humans que aporta Mercadona, i els productes s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Amb esta iniciativa solidària s'ajuda en l'elaboració dels menjars que es fan de manera diària en un dels locals del carrer Tío Juane, a Estancia Barrera.

La Cuina Solidària està promoguda per Càritas Diocesana d'Asidonia-Jerez i és un projecte en el qual col·laboren diverses entitats com la Hermandad de la Yedra i l'ajuntament de la ciutat. L'objectiu que busca és satisfer les necessitats alimentàries de les famílies que formen part de la iniciativa, al mateix temps que reben formació i promouen llaços solidaris entre si utilitzant l'estímul de les seues capacitats per a cuinar, compartir i conviure. La Cuina Solidària s'allunya del model assistencialista, busca la dignificació de la persona, i proporciona l'accés de les famílies participants a una alimentació diària, saludable i equilibrada elaborada per elles mateixes i destinada a tota la unitat familiar.

Mila Díaz, coordinadora general de Càritas Diocesana, agraïx a Mercadona la seua col·laboració, ja que "gràcies a esta aportació podrem continuar cobrint les necessitats alimentàries de les famílies participants, però sobretot apostant per la seua dignificació i inserció". Díaz afig que "este model de cuina també afavorix un espai de trobada i formació per a adquirir coneixements bàsics d'ajudant de cuina, així com millorar l'autoestima de les persones participants perquè se senten útils en el seu treball”.

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Cadis, província on col·labora amb altres huit menjadors socials: Amigas al Sur i Virgen Poderosa a Cadis capital, Nuevo Hogar Betania a La Línea de la Concepción, ACCEM a Arcos de la Frontera, Nuevo Ciclo a Jerez de la Frontera, Padre Cruceyra a Algesires, la Casa Llar Federico Ozanam a San Fernando i la Cuina Solidària "Nuestra Señora del Carmen de Bonanza" a Sanlúcar de Barrameda. A més, la companyia ha fet l'entrega en 2018 de més de 4.700 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Cadis i del Campo de Gibraltar per a distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també, per a la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.