Donació Mercadona a Canàries

Mercadona col·labora amb 30 tones de productes amb els bancs d'aliments de Canàries

06 de juny de 2019
  • La cadena de distribució, el Banc d'Aliments de Las Palmas i el Banc d'Aliments de Tenerife (BANCOTEIDE) han firmat un conveni de col·laboració per a repartir aliments de primera necessitat aprofitant la visita al primer centre de coinnovació de la companyia a Canàries.
  • A més, participaran de manera conjunta en l'Operació Quilo que es farà el divendres dia 7 i el dissabte 8 de juny en 50 botigues de l'empresa a les Illes.

La cadena de supermercats Mercadona, el Banc d'Aliments de Las Palmas i el Banc d'Aliments de Tenerife (BANCOTEIDE) han firmat un conveni de col·laboració que formalitza la relació, la finalitat de la qual, entre altres, és fer una donació d'aliments de primera necessitat per a distribuir-los a les persones més necessitades, a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb els dos bancs d'aliments.

El president del Banc d'Aliments de Las Palmas, Pedro Llorca i el vicepresident del Banc d'Aliments de Tenerife (BANCOTEIDE), Juan Gerardo Krawietz, acompanyats pels responsables de Mercadona, han aprofitat per a visitar el Mercadona del Cruce de Melenara, on han pogut conéixer de primera mà les millores introduïdes per l'empresa, a més de visitar el primer centre de coinnovació de la companyia a Canàries, cosa que permetrà adaptar l'assortiment amb més rapidesa als gustos d'"El Cap" (client en Mercadona) canari. Un exemple d'això és el gelat de gofio amb salsa de plàtan, producte sorgit de la coinnovació en estes instal·lacions.

Els responsables de Relacions Externes de Mercadona a Canàries, Celia Román i Arcadio Peñate i els presidents dels bancs d'aliments de Canàries, Pedro Llorca i Hernán Cerón han rubricat l'acord pel qual Mercadona entregarà 30 tones d'aliments a les entitats durant el 2019, l'aportació del qual es farà a les instal·lacions que els bancs d'aliments tenen a la capitals de les dos províncies. Durant la firma, Mercadona els ha agraït "el seu treball i dedicació altruista al servici dels més vulnerables, en una etapa difícil per a la societat canària".

En este sentit, els dos presidents, Pedro Llorca i Hernán Cerón, han destacat: "reconeixem la iniciativa solidària de Mercadona de col·laborar amb els bancs d'aliments en l'entrega dels seus productes, que en estos moments ens són tan necessaris per a atendre les persones més desfavorides de les Illes".

A més de la donació d'aliments de primera necessitat, Mercadona es compromet a col·laborar amb els bancs d'aliments en l'Operació Quilo que es farà divendres que ve 7 i dissabte 8 de juny, en 25 botigues de cada una de les províncies canàries, i en la campanya de Gran Recollida prevista per a novembre de 2019, en els establiments de Canàries, d'acord amb les necessitats que els bancs d'aliments tinguen a cada moment, amb total predisposició entre les dos parts.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diverses línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.

En esta línia, cal destacar que la companyia continua el desenvolupament del seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials de Canàries, on a més dels acords que s'han aconseguit amb entitats, com ara els bancs d'aliments de Las Palmas i Tenerife (BANCOTEIDE) i Càritas Diocesanes de Gran Canària i Tenerife, també col·labora amb set menjadors socials amb entregues diàries de productes de primera necessitat: el Menjador Social de Càritas Diocesana de les Canàries (Gran Canària), Nuestra Señora del Carmen (Gran Canària); La Milagrosa (Comunidad Sor Lorenza, Gran Canària), El Refugio Majorero (Fuerteventura); Misión Cristiana Moderna (Fuerteventura); Fundació Canària Flora Acoge (Lanzarote), l'Obra Social La Milagrosa Menjador Social de La Noria (Tenerife) i l'Associació Padre Laraña (Tenerife).

Estes diferents iniciatives en què ha participat a les Canàries han suposat la donació i la redistribució de 556 tones d'aliments durant el 2018.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya, a les quals dona diàriament aliments, i participa en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. També la companyia està adherida a la Xarxa Canària de Responsabilitat Social des de 2018, que ha impulsat el Govern de Canàries.