Cartell en espanyol del conte

Celíacs de Catalunya i Mercadona presenten un conte per a explicar la celiaquia als més xicotets

14 de febrer de 2018
  • L'Associació de Celíacs de Catalunya, en col·laboració amb Mercadona, ha editat un nou conte per a explicar als més xicotets què és la celiaquia.

El llibre La pandilla celíaca (conte en espanyol) té com a objectiu oferir un material divulgatiu amb el qual els pares i mares de xiquets celíacs puguen explicar als seus fills com conviure amb la celiaquia al llarg de la seua vida, amb un llenguatge adaptat al públic infantil, carregat d'il·lustracions per a fer-lo més comprensible i divertit para als més xicotets. L'experiència dels quatre protagonistes (Ona, Lluc, Estel i Oriol) ajuda a conéixer i a entendre millor la malaltia, i com aquesta pot afectar a la convivència i dia a dia de la xiqueta o xiquet celíac.

En aquesta primera edició del nou llibre s'han imprés 3.000 exemplars que seran entregats a les xiquetes i xiquets que acudisquen a l'Associació Celíacs de Catalunya buscant assessorament.

La relació de Mercadona amb el col·lectiu celíac es va iniciar fa més de 16 anys com a resposta a les necessitats i peticions que ens realitzaven els nostres clients celíacs i les seues famílies. Fruit d'aquesta necessitat i de la col·laboració amb totes i cadascuna de les associacions de celíacs de tota Espanya, Mercadona no solament s'ha compromés a oferir un ampli assortiment de productes sense gluten amb les màximes garanties de seguretat alimentària i qualitat, que actualment ascendeix al voltant de 1.200 referències, sinó que també fomenta iniciatives formatives i divulgatives que ajuden a conéixer i comprendre millor la celiaquia.

Tot açò amb el compromís que amb les accions divulgatives i formatives que realitzen totes les associacions de celíacs i Mercadona ajuden a un millor coneixement de la malaltia i a millorar la qualitat de vida de les persones amb celiaquia.

Què és la celiaquia o malaltia celíaca

El gluten és una de les proteïnes presents en els cereals: blat, ordi, ségol,  espelta, kamut®, triticale i en algunes varietats d’avena. La celiaquia o malaltia celíaca és un trastorn sistèmic de base autoimmunitària present en individus genèticament predisposats que, induït per la ingesta, provoca l'atròfia de les vellositats de l'intestí prim, la qual cosa impedeix la correcta absorció dels nutrients dels aliments. L'únic tractament eficaç és una dieta sense gluten, que ha de seguir-se durant tota la vida de manera estricta, amb els components personals i socials que açò suposa.

Text en espanyol.

 

La pandilla celiaca

Descargar