Logo Mercadona

Alacant – Mercadona obri dos noves botigues eficients a la província

04 de octubre de 2021
  • Estes noves botigues eficients presenten novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental com en el tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • Els dos supermercats han suposat una inversió de 8,6 milions d’euros i en la seua construcció han participat 130 proveïdors, que han donat faena a més de 560 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura hui dos nous supermercats eficients a la província d'Alacant. Un dels supermercats està situat a Alacant capital, concretament a l'avinguda de l'Estació, al costat de la Diputació d'Alacant, i l'altre a Castalla, al carrer Òscar Esplà. En el cas del supermercat de Castalla, substituïx el que tenia a l'avinguda d'Onil en esta localitat. Els dos supermercats obrin amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra, ja que presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a dur-ho a terme, estos nous supermercats disposen de novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa d'un total de 35 plats diferents. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els dos supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes, i un nou model de carro de la compra i també d'un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats i té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció de les dos botigues han participat 130 proveïdors que han donat faena a més de 560 persones durant la fase d'obra. A més, les botigues disposen d'una plantilla de 58 persones, en el cas de la d'Alacant, i 36 en la de Castalla, totes amb treball estable i de qualitat.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'estos supermercats és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:00 hores, i disposen d'aparcament per a facilitar la compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat.

Amb estes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona a la província d'Alacant

Mercadona té 98 supermercats en els 42 municipis en els quals està present de la província d'Alacant, que proporcionen treball estable i de qualitat a 5.495 persones; l'any passat va donar faena a 312 persones.

Una mostra de l'aposta de la companyia per la província són els 799 milions d'euros en compres a proveïdors alacantins en 2020.

A més, un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Mercadona va reforçar al llarg de l'any passat la seua responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 427 tones d'aliments donats a entitats socials alacantines. És el cas de les que du a terme amb els 6 menjadors socials de la província, entre els quals es troba Alicante Gastronómica Solidaria, als quals dona diàriament productes de primera necessitat, i a entitats com la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant, Creu Roja o Càritas, entre altres.

Obertura supermercat Mercadona a l'avinguda de l'Estació (Alacant)Nova Botiga Eficient de Mercadona a l'avinguda de l'Estació, Alacant.

Botiga eficient de Mercadona a Castalla (Alacant)Supermercat eficient de Mercadona a Castalla, a la província d'Alacant.