Representants del Banc d'Aliments i Mercadona a la Regió de Múrcia durant la donació

Mercadona dona 44.000 unitats de sabó de mans al Banc d'Aliments de Múrcia

01 de octubre de 2021
  • La companyia va donar més de 276 tones de productes en 2020 a entitats socials murcianes, l'equivalent a 4.600 carros de la compra.
  • Mercadona col·labora amb 4 menjadors socials i altres entitats benèfiques de la Regió, i els dona suport.
  • Des de principi d'any la companyia ha donat 196 tones de productes a diferents entitats de la Regió de Múrcia, l'equivalent a més de 3.270 carros de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 44.000 unitats de sabó líquid de mans al Banc d'Aliments de Múrcia, el qual el repartirà, al seu torn, entre les entitats socials regionals. Des de principi d'any, la companyia ha donat més de 196 tones de productes de primera necessitat, que equivalen a més de 3.270 carros de la compra.

En 2020 la companyia va donar 276 tones de productes a menjadors socials de la Regió de Múrcia i altres entitats, l'equivalent a 4.600 carros de la compra. En concret, al menjador social Jesús Abandonado a Múrcia, Beata Piedad de la Cruz a Alcantarilla i els de Càritas i Hospitalidad Santa Teresa, els dos a Cartagena. Dins d'estes col·laboracions també estan les que ha fet a diferents entitats benèfiques, com el mateix Banc d'Aliments de Múrcia i Càritas, entre altres entitats regionals i locals.

José García, president del Banc d'Aliments de Múrcia, ha comentat que: "Mercadona va començar a col·laborar amb nosaltres fa anys i hem de destacar el gran compromís social que té la companyia amb esta entitat i amb altres a la Regió de Múrcia". Ana Belén Martínez (directora de Relacions Externes de la Regió de Múrcia) destaca: "La companyia, que té el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb les entitats i menjadors socials de la Regió".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta, i és que així és com la companyia concep l'èxit, es tracta de ser sostenibles i responsables amb tots els grups d'interés, i demostrar amb fets els valors i el compromís amb la societat que la caracteritza.  Així es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus responsable, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. En els últims set mesos, Mercadona ha adaptant les seues botigues d'Espanya i Portugal al model de Botiga 6.25, a tota la cadena al llarg de l'any. A la Regió de Múrcia ja està implantat als 63 supermercats que tenen. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és soci del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants del Banc d'Aliments i Mercadona a la Regió de Múrcia durant la donacióRepresentants del Banc d'Aliments i Mercadona a la Regió de Múrcia durant la donació.