Representants de Creu Roja i Mercadona a Valladolid durant la donació

Mercadona dona 4.000 unitats de gotets d'arròs i quinoa a Creu Roja Valladolid

05 de octubre de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb l'entitat i entrega productes de primera necessitat com són els gotets d'arròs preparat i quinoa.
  • Mercadona manté el compromís amb diverses entitats socials i benèfiques de tota la regió amb l'entrega de productes diàriament a 38 menjadors socials.
  • Mercadona va donar l'any passat a la regió un total de 1.437 tones d'aliments, l'equivalent a 24.000 carros de la compra, un 35 % més que l'any anterior.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2020 més de 1.437 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat a Creu Roja de Valladolid 4.000 gotets d'arròs i quinoa envasats per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint. L'entrega s'ha produït hui al supermercat situat al carrer Miguel de Unamuno al barri de Covaresa.

Laura del Palacio, directora de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Valladolid i província. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

D'altra banda, Creu Roja de Valladolid agraïx una vegada més "la labor i el compromís de Mercadona amb les persones més vulnerables. Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19, les demandes d'ajuda alimentària a Creu Roja s'han incrementat. En este sentit, el suport i la col·laboració de les empreses és essencial ja que, de manera solidària, contribuïxen a pal·liar la necessitat bàsica d'alimentació".

Mercadona va duplicar en 2020 les donacions de producte respecte de l'any anterior un 35 % més, l'equivalent a 24.000 carros de la compra, a través de la col·laboració amb més de 38 menjadors socials de tota la regió, a més de les diferents seus de Banc d'Aliments, Creu Roja o Càritas Diocesana on la companyia està present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos de Mercadona és retornar a la societat part del que rep d'esta, per això, des de fa anys la companyia té en marxa diferents iniciatives socials. Una d'estes és la donació d'aliments, amb la qual ha donat, en el primer semestre de 2021, 10.000 tones de productes a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya i les zones de Portugal on Mercadona està present, un 30 % més que en el mateix període de 2020.

Esta quantitat és l'equivalent a més de 160.000 carros de la compra, amb els quals la companyia dona suport a més de 290 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats dels dos països.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és soci del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants de Creu Roja i Mercadona a Valladolid durant la donacióRepresentants de Creu Roja i Mercadona a Valladolid durant la donació.