Variedad de semillas en tu Mercadona

Coñece as nosas sementes e como tomalas

31 de xaneiro de 2024

Nas nosas tendas podes encontrar a nosa selección de sementes: Sésamo, Liño, Mestura de Sementes e Chía. Goza de todos os seus beneficios, pois son ideais para tomar soas ou para enriquecer os teus pratos do día.

Sementes de Sésamo

As sementes de sésamo son pequenas xoias nutricionais. Estas sementes, que varían en cor dende o branco ata o negro, son amplamente recoñecidas pola súa versatilidade culinaria e os seus impresionantes beneficios para a saúde xa que conteñen nutrientes como calcio e ferro, ademais de seren un potente antioxidante.

Como consumir as Sementes de Sésamo?

  • Sementes tostadas: podes esparexelas sobre ensaladas, sopas ou pratos principais para agregar un toque crocante e sabor. Podes incluso incluílas en repostería e pans dándolles un toque moi especial.
  • Barriñas de sésamo: pódense crear barras enerxéticas combinando sementes de sésamo con froitos secos e mel.

Sementes de Liño

As sementes de liño, tamén coñecidas como liñaza, son pequenas marabillas de cor marrón dourado e con forma ovalada. Considérase un superalimento grazas aos seus abundantes beneficios para a saúde e o seu perfil nutricional excepcional.

Conteñen fibra que axuda á saúde dixestiva ademais de compostos antioxidantes e ácidos graxos omega-3.

Como consumir as Sementes de Liño?

  • Sementes enteiras: agrégaas a ensaladas, batidos, iogures ou cereais.
  • Para obter unha textura máis crocante engádeas tamén aos teus pans ou repostería.
  • Sementes maceradas: podes tamén macerar unha ou dúas culleradas durante unhas horas en líquido (auga, bebida vexetal, zume…) e tomalas soas ou como complemento ás túas comidas.

Mesturas de Sementes

Trátase dunha combinación perfecta de 5 sementes (liño, sésamo, papoula, pipas de xirasol e pipas de cabaza) que achegan gran cantidade de beneficios ademais de darlles un sabor boísimo aos teus pratos e orixinalidade. Engádeas para achegar un toque crocante incluso en repostería e pans.

Ademais dos beneficios das sementes de sésamo e liño, as sementes de papoula achéganlle antioxidantes ao noso corpo. As de xirasol, vitamina E e as de cabaza magnesio, importante para a nosa pel e os ósos.

Sementes de Chía

Esta semente comestible é orixinaria de América Central, sobre todo de México e Guatemala. É pequena e ovalada, de cor marrón escura ou agrisada. Durante séculos serviu como fonte de alimento e medicina.
O mellor de todo é que é moi fácil incluíla na túa alimentación. O seu sabor suave convértea nun ingrediente moi versátil que podes combinar cunha gran variedade de alimentos. Teno en conta para planificar a túa cesta equilibrada.

Como consumir as Sementes de Chía?

Se queres aproveitar todos os beneficios saudables que ofrecen as sementes de chía, recomendámosche tomar 2 culleradas sopeiras ao día nalgunha destas modalidades:

  • Sementes enteiras: agrégaas a ensaladas, batidos, iogures, cereais, smoothies.
  • Para obter unha textura máis crocante engádeas aos teus pans ou repostería.
  • Sementes maceradas: para un poder saciante, podes tamén macerar unha ou dúas culleradas durante unhas horas en líquido (auga, bebida vexetal, zume…) e tomalas soas ou como complemento ás túas comidas.

Se queres saber outras maneiras de tomar estas sementes de chía, presentámosche 5 receitas saudables e moi fáciles de preparar para o teu día a día.

Outras recomendacións

Para enriquecer aínda máis a túa dieta, recomendámosche tamén a Quinoa de Mercadona, fonte de proteínas e fibra e que, ademais, podes utilizar en sopas, ensaladas e arroces.

Completa os teus pratos con froitos secos para unha dieta equilibrada.

Tamén tes a opción de darlles ás túas receitas infinitas posibilidades coa nosa soia texturada.