Probaches o Tershi? É un delicioso paté que se prepara con cabaza e allo como principais ingredientes. Trátase dunha receita moi sinxela que ten as súas orixes na cociña xudía de Libia, onde é moi popular.
Aínda que non é tan coñecida como o hummus ou o Baba Ganoush, esta crema untable entusiasma a todo aquel que a proba, pola súa textura melosa, o seu delicado sabor e as súas calidades nutritivas. É unha verdadeira xoia culinaria.
Este prato tradicional sérvese como aperitivo en celebracións e ocasións especiais. Destaca pola súa versatilidade e pódese untar en pan, torradas ou galletas salgadas. Tamén se pode utilizar como salsa para dipear con pan de pita ou crudités e servir acompañada de conservas en vinagre, olivas, etc.
Nesta receita, o sabor doce da cabaza equilíbrase con especias como allo, comiño ou pemento. Se te seduce a idea, ponte mans á obra. Indicámosche os pasos que hai que seguir para gozar dun Tershi caseiro de primeiro nivel. Teralo listo en apenas media hora.
Paso a paso para preparar a nosa receita de Tershi
Ingredientes para 4 persoas
- 4 dentes de allo
- Aceite de oliva
- 500 g de cabaza en anacos
- Sal
- 1 culleradiña de pemento doce de La Vera
- 1 culleradiña de comiño moído
- ½ limón
- 20 g de pementos asados
- 1/2 culleradiña de caiena
- Pan de pita
- Comiño en gran
Paso a paso
1. Pela e retira o xerme dos allos e cocíñaos a lume baixo, cortados en anacos, nunha pota ampla cun fío de aceite.
2. En canto os allos estean confeitados, engade a cabaza pelada, limpa e cortada en cubos. Remove e tapa a lume baixo.
3. Cando a cabaza comece a abrandar, engade as especias: sal, pemento, comiño e o zume de limón.
4. Mestura constantemente para que a cabaza se vaia desfacendo, durante 10 minutos.
5. Tritura o pemento asado xunto á caiena.
6. Engade o pemento á pota coa cabaza. Rectifica de sal e especias se é necesario.
7. Quenta o pan de pita na torradora, éncheo coa mestura e termina con comiño en gran esparexido por enriba.
Outras recomendacións
Se che gusta dipear, aquí tes os nosos Picos sen glute, pauciños ao forno de sabor natural e textura crocante.
E se es un amante do sabor da cabaza, ensinámosche a preparar esta Crema de cabaza e lentellas.