Aprende a preparar a nosa receita de Tershi, o paté de cabaza orixinario de Libia.

Receita de Tershi, paté de cabaza típico de Libia

22 de xaneiro de 2024

Probaches o Tershi? É un delicioso paté que se prepara con cabaza e allo como principais ingredientes. Trátase dunha receita moi sinxela que ten as súas orixes na cociña xudía de Libia, onde é moi popular.

Aínda que non é tan coñecida como o hummus ou o Baba Ganoush, esta crema untable entusiasma a todo aquel que a proba, pola súa textura melosa, o seu delicado sabor e as súas calidades nutritivas. É unha verdadeira xoia culinaria.

Este prato tradicional sérvese como aperitivo en celebracións e ocasións especiais. Destaca pola súa versatilidade e pódese untar en pan, torradas ou galletas salgadas. Tamén se pode utilizar como salsa para dipear con pan de pita ou crudités e servir acompañada de conservas en vinagre, olivas, etc.

Nesta receita, o sabor doce da cabaza equilíbrase con especias como allo, comiño ou pemento. Se te seduce a idea, ponte mans á obra. Indicámosche os pasos que hai que seguir para gozar dun Tershi caseiro de primeiro nivel. Teralo listo en apenas media hora.

Paso a paso para preparar a nosa receita de Tershi

Ingredientes para 4 persoas

  • 4 dentes de allo
  • Aceite de oliva
  • 500 g de cabaza en anacos
  • Sal
  • 1 culleradiña de pemento doce de La Vera
  • 1 culleradiña de comiño moído
  • ½ limón
  • 20 g de pementos asados
  • 1/2 culleradiña de caiena
  • Pan de pita
  • Comiño en gran

Paso a paso

1. Pela e retira o xerme dos allos e cocíñaos a lume baixo, cortados en anacos, nunha pota ampla cun fío de aceite.

2. En canto os allos estean confeitados, engade a cabaza pelada, limpa e cortada en cubos. Remove e tapa a lume baixo.

Receta de Tershi Paso 2: añadir la calabaza pelada

3. Cando a cabaza comece a abrandar, engade as especias: sal, pemento, comiño e o zume de limón.

Receta de Tershi Paso 3: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

Receta de Tershi Paso 3A: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

4. Mestura constantemente para que a cabaza se vaia desfacendo, durante 10 minutos.

Receta de Tershi Paso 4: Mezclar constantemente para que la calabaza se vaya deshaciendo

5. Tritura o pemento asado xunto á caiena.

Receta de Tershi Paso 5: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

Receta de Tershi Paso 5B: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

6. Engade o pemento á pota coa cabaza. Rectifica de sal e especias se é necesario.

Receta de Tershi Paso 6: Añadir el pimiento a la olla con la calabaza

7. Quenta o pan de pita na torradora, éncheo coa mestura e termina con comiño en gran esparexido por enriba.

Receta de Tershi Paso 7: Calentar el pan de pita

Receta de Tershi Paso 7B: rellenar el pan de pita con la mezcla

Outras recomendacións

Se che gusta dipear, aquí tes os nosos Picos sen glute, pauciños ao forno de sabor natural e textura crocante.

E se es un amante do sabor da cabaza, ensinámosche a preparar esta Crema de cabaza e lentellas.