Unha boa crema fría é unha maneira apetecible e fácil de consumir verduras. Cos cogombros frescos que encontrarás en Mercadona, podes preparar esta deliciosa Receita de Sopa fría de Cogombro e Iogur grego que sorprenderá aos teus familiares e amigos.
Coa achega dunhas gambas rustridas, conseguirás darlle un toque orixinal a esta sopa fría, que podes servir como primeiro prato. Engade un toque diferente á túas comidas!
Sigue o vídeo da receita de Sopa fría de Cogombro e Iogur grego:
Ingredientes para 4 persoas:
- 1 cunca de iogur grego natural
- 3 cogombros pelados e cortados en anacos
- 300 g de gamba pelada crúa
- Aceite de oliva virxe extra
- Pementa branca
- 2 dentes de allo
- Sal
- 1 cullerada de azucre
Paso a paso:
Sigue paso a paso esta orixinal receita e prepara unha deliciosa e apetecible Sopa fría de Cogombro e Iogur grego.
1. Rustrir o allo cortado en láminas con pouco aceite.
2. E refogar as gambas. Reservar.
3. Botar nun batedor o cogombro pelado e cortado, pero deixando algún resto verde da súa pel para darlle cor á crema. Engadir o iogur grego natural, o sal, unha chisca de pementa branca, un xeneroso chorro de aceite de oliva e unha cullerada pequena de azucre branco.
4. Triturar.
5. Servir a sopa de cogombro nunha cunca.
6. Engadirlle unhas gambas ao allo.
7. Incorporar uns anaquiños de cogombro.
8. E un lixeiro chorriño de aceite.
Esta Sopa fría de Cogombro e Iogur grego é un primeiro prato delicioso. Co sabor especial que lle achegan as gambas rustridas, sorprenderás os teus invitados.
Outras recomendacións
Outra receita lixeira e saborosa a base de verduras é esta Receita de Espirais de Cabaciña con Pesto de Pistacho.
O broche de ouro para a túa comida ou cea pode ser un xeado. Se queres aprender a preparar un delicioso, aquí tes esta Receita de Xeado de Té Matcha.