Uso de cookies

Empregamos "cookies" propias e de terceiros para elaborar o sitio. Se continuares a navegar debes aceptar o seu uso

Máis información e política de cookies.

Receita de Sopa fría de Cogombro e Iogur grego cun orixinal toque grazas ás gambas rustridas.

Receita de Sopa fría de Cogombro e Iogur grego

07 de agosto de 2019

Unha boa crema fría é unha maneira apetecible e fácil de consumir verduras. Cos cogombros frescos que encontrarás en Mercadona, podes preparar esta deliciosa Receita de Sopa fría de Cogombro e Iogur grego que sorprenderá aos teus familiares e amigos.

Coa achega dunhas gambas rustridas, conseguirás darlle un toque orixinal a esta sopa fría, que podes servir como primeiro prato. Engade un toque diferente á túas comidas!

Sigue o vídeo da receita de Sopa fría de Cogombro e Iogur grego:

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1 cunca de iogur grego natural
  • 3 cogombros pelados e cortados en anacos
  • 300 g de gamba pelada crúa
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Pementa branca
  • 2 dentes de allo
  • Sal
  • 1 cullerada de azucre

Paso a paso:

Sigue paso a paso esta orixinal receita e prepara unha deliciosa e apetecible Sopa fría de Cogombro e Iogur grego.

1. Rustrir o allo cortado en láminas con pouco aceite.

Sofreír el ajo cortado en láminas con poco aceite.

2. E refogar as gambas. Reservar.

 Saltear las gambas y Reservar.

Saltear las gambas y reservar.

3. Botar nun batedor o cogombro pelado e cortado, pero deixando algún resto verde da súa pel para darlle cor á crema. Engadir o iogur grego natural, o sal, unha chisca de pementa branca, un xeneroso chorro de aceite de oliva e unha cullerada pequena de azucre branco.

Remover en la batidora el pepino pelado y cortado.

Añadir el yogur griego

Añadir sal y pimienta.

Añadir aceite de oliva.

Añadir pimienta blanca.

4. Triturar.

Triturar.

5. Servir a sopa de cogombro nunha cunca.

Servir la sopa de pepino en un bol.

6. Engadirlle unhas gambas ao allo.

Añadirle unas gambas al ajillo.

7. Incorporar uns anaquiños de cogombro.

Incorporar unos trocitos de pepino a modo de tropezones.

8. E un lixeiro chorriño de aceite.

Añadir un ligero chorrito de aceite.

Presentación del plato receta de sopa fría de pepino y yogur griego

Esta Sopa fría de Cogombro e Iogur grego é un primeiro prato delicioso. Co sabor especial que lle achegan as gambas rustridas, sorprenderás os teus invitados.

Outras recomendacións

Outra receita lixeira e saborosa a base de verduras é esta Receita de Espirais de Cabaciña con Pesto de Pistacho.

O broche de ouro para a túa comida ou cea pode ser un xeado. Se queres aprender a preparar un delicioso, aquí tes esta Receita de Xeado de Té Matcha.