Ensinámosche a preparar un prato moi fresco e estival. Pipirrana con carochos.

Receita de Pipirrana con carochos

21 de xuño de 2021

Cando chega o bo tempo apetecen pratos frescos, lixeiros e ricos en verduras. Ensinámosche a preparar unha deliciosa Pipirrana con carochos, un prato popular en moitos lugares de España, especialmente na súa zona sur.

Este prato é un bo exemplo da dieta mediterránea. Aínda que admite diferentes variacións na súa preparación, segundo o territorio, a nosa receita inclúe atún e ovo duro, á parte de tomate, pemento, allo, aceite...

Sigue o paso a paso para a receita de Pipirrana con carochos

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1 bote de tomate enteiro pelado
  • Atún claro en aceite de oliva
  • 4 ovos cocidos
  • ½ pemento de fritir
  • 1 dente de allo
  • Carochos
  • Sal en escamas
  • Aceite de oliva

Paso a paso:

1. Corta os tomates e o pemento en dados.

Imagen Texto 1 Pipirrana

Imagen Texto 2 Pipirrana

2. Separa as claras das xemas.

Imagen Texto 3 Pipirrana

3. Pica as claras en anaquiños non moi pequenos.

Imagen Texto 4 Pipirrana

4. Nun morteiro engade o dente de allo picado e o sal. Tritura.

Imagen Texto 5 Pipirrana

5. Engade ao allo a metade do pemento que cortamos e tritura. Incorpora as xemas e tritura de novo. Engade o aceite e liga ata que nos quede unha mestura consistente.

Imagen Texto 6 Pipirrana

Imagen Texto 7 Pipirrana

Imagen Texto 8 Pipirrana

6. Nun recipiente grande, xunta o pemento verde restante co tomate en dados, as claras e o atún.

Imagen Texto 9 Pipirrana

7. Rectifica de sal e engade a mestura que preparamos anteriormente. Tapa con papel filme e mete na neveira durante 2-3 horas.

Imagen Texto 10 Pipirrana

8. Pasado ese tempo, sirve acompañado de carochos de allo.

Imagen Texto 11 Pipirrana

Outras recomendacións

Toma nota doutras dúas estupendas receitas estivais: Gaspacho de remolacha e Ensalada de figos.