Probaches o Labneh? Este queixo cremoso é orixinario de Oriente Medio, moi popular en países como O Líbano, Siria, Palestina e Turquía.
O Labneh elabórase a partir de iogur, que á súa vez se obtén da fermentación do leite. Esta receita emprega poucos ingredientes e todos eles moi básicos, o que a converte nunha deliciosa alternativa caseira a calquera queixo crema.
Moi fácil de preparar na casa e moi versátil, resulta perfecto para os teus almorzos e xantares. Tamén se utiliza como base para salsas e aderezos. Ademais, é un dip de categoría que se adoita consumir con pan de pita ou crudités de verduras, dando nivel á mellor petiscada.
Por outro lado, é ideal para untar en tostadas e sérvese como delicioso acompañamento de pratos principais. O seu exquisito sabor e a súa textura fan que combine de marabilla con froitas, ensaladas, bocadillos, etc.
Queres aprender a preparalo? Non perdas a oportunidade de experimentar con esta delicia gastronómica.
Paso a paso para preparar a nosa receita de Labneh
Ingredientes para 4 persoas
- 4 iogures naturais.
- ½ cullerada de sal.
- Aceite de oliva.
- 1 cullerada de améndoa en cubiños.
- Comiño.
- 10 g de cecimbre.
- Tortillas de trigo.
Paso a paso
1. Verte os iogures xunto ao sal nun pano limpo sobre un coador apoiado nun cunco apropiado. Escorre para acelerar o proceso de perder a auga e levar á neveira unhas 24 horas.
2. Unha vez transcorrido ese tempo, sirve nun cunco, estendéndoo con axuda dunha culler.
3. Culmina cun chorro de aceite de oliva, a améndoa tostada en cubiños, o comiño e a menta.
4. Sirve cuns triángulos de tortillas de trigo previamente enfornados. Podes aprender a súa preparación aquí.
Outras recomendacións
Combina o Labneh cuns deliciosos Picos sen glute. Aquí tes máis suxestións de consumo con estes pauciños de pan ao forno.
Outra das nosas salsas típicas para dipear é o Guacamole. 95 % de aguacate fresco.