Unha grellada é un motivo ideal para reunir a familia e amigos, aproveitando o bo tempo. Poñémoscho fácil para estas reunións: costeletas de cordeiro, touciño entrefebrado e botifarra, uns ingredientes sinxelos de preparar e perfectos para sacarlles todo o seu sabor sobre as brasas, con esta receita de Grellada de Carne e Verduras.
Acompaña a carne, con millo ou verduras como espárragos verdes, cabaciña ou pemento vermello para crear a túa grellada perfecta. E aderézao todo con salsas que son idóneas para a ocasión como a barbacoa, estilo arxentino, piri-piri ou o alioli.
Ingredientes para 4 persoas:
- Costeletas de cordeiro.
- Botifarra fresca.
- Touciño entrefebrado / Touciño entrefebrado costela (Canarias).
- 1 mazurca de millo cocido.
- Espárragos verdes.
- Cabaciña.
- Pemento vermello.
- Pementa negra (de muíño).
- Sal gordo.
- Aceite de oliva virxe extra.
- Salsas segundo vos guste: barbacoa, alioli, estilo arxentino, piri-piri…
Paso a paso:
Se queres elaborar unha boa grellada coa que sorprender aos teus invitados, sigue o proceso paso a paso desta receita para a grellada de carne e verduras.
1. Acende o lume e espera ata que se formen as brasas.
2. Limpa e corta as verduras.
3. Corta o millo e pono todo á brasa cun pouco sal e pementa.
4. Pon a carne sobre as brasas. Salpementa só as costeletas e o touciño entrefebrado.
5. Cociña todo polos dous lados ata que estea dourado.
6. Sirve no prato, adereza cun pouco aceite de oliva e presenta as salsas desexadas en pequenos recipientes, para que cada comensal se sirva ao seu gusto.
A grellada de carne e verduras é unha deliciosa receita, ideal para compartir con amigos ou coa familia, aproveitando o bo tempo.
Outras recomendacións
Para acompañar esta deliciosa receita de grellada, proba a variedade de tintos de verán e sangría, sabores doces e refrescantes.
Mentres os teus invitados esperan a que estea lista a grellada, sorpréndeos con estas salsas para dipear e ofrécelles aos teus amigos e á túa familia o mellor aperitivo.