Ensinámosche a preparar unhas deliciosas Galletas de Halloween, a merenda máis divertida para este día máxico.

Receita de Galletas de Halloween

21 de outubro de 2019

Queres aprender a preparar unha merenda terrorífica? Con estas Galletas de Halloween vas sorprender á familia e amigos, tanto aos maiores como aos máis pequenos da casa.

Anímate, estas galletas con forma de fantasma son moi fáciles de facer, sobre todo coa nosa guía paso a paso. E o mellor é que están de medo!

Ingredientes

  • 2 ovos.
  • 250 g de mel.
  • 5 ml de aroma de vainilla.
  • 200 g de manteiga.
  • 1 cullerada de impulsor.
  • 50 g de cacao en po.
  • 450 g de fariña.
  • Papel vexetal.

Para a glasa

  • 1 clara de ovo.
  • 250 g de azucre glas.
  • 1 pastilla de chocolate negro para fundir.
  • 2-3 pingas de limón.

Paso a paso

  1. Botar nun bol os ovos, a mel e o aroma de vainilla.

Echar en un bol los huevos.

Echar en un bol los huevos y la miel.

Echar en un bol los huevos, la miel y el aroma de vainilla.

2. Bater.

Batir los huevos, la miel y el aroma de vainilla.

3. Engadir a manteiga e volver bater.

Tamizar la harina, el cacao y la levadura.

Añadir la mantequilla y volver a batir.

4. Coar a fariña, o cacao e o impulsor.

Tamizar la harina, el cacao y la levadura.

Tamizar la harina y el cacao.

Tamizar la harina, el cacao y la levadura.

5. Mesturar coas variñas e coas mans.

Mezclar con las varillas.

Mezclar con las varillas y con las manos.

6. Facer unha bóla coa masa e deixar repousar 30 minutos na neveira.

Hacer una bola con la masa y dejar reposar 30 minutos en la nevera.

7. Para a glasa: mesturar a clara de ovo, o azucre glas e unhas pingas de limón. Bater e reservar.

Para el glaseado mezclar la clara de huevo.

Para el glaseado: mezclar la clara de huevo y el azúcar glas.

Para el glaseado: mezclar la clara de huevo, el azúcar glas y unas gotas de limón.

Para el glaseado: mezclar la clara de huevo, el azúcar glas y unas gotas de limón. Batir y reservar.

8. Sacar a masa e amasar.

Sacar la masa y amasar.

Amasar.

9. Dar forma á masa co molde, retirar o sobrante e empregar para facer máis galletas.

Dar forma a la masa con el molde.

Retirar el sobrante de masa y utilizar para hacer más galletas.

10. Enfornar 10 minutos a 200 graos.

Hornear 10 minutos a 200 grados.

11. Arrefriar e decorar coa glasa.

Enfriar y decorar con el glaseado.

12. Facer ollos co chocolate fundido.

Hacer los ojos con el chocolate fundido.

E desfrutar dunha merenda terrorífica….

Merienda galletas de fantasmas de Halloween.

Outras recomendacións

Se queres coñecer máis pratos para as túas comidas e ceas visita a nosa sección de Receitas.