AVISO DE COOKIES

Este sitio web utiliza cookies propias e de terceiros coa finalidade de facer que a súa navegación sexa segura, facer análise estatística das visitas á web, así como coñecer o seu comportamento. Se desexa máis información pode consultar a nosa POLÍTICA DE COOKIES. Pode aceptar o uso de cookies pulsando "ACEPTAR" ou Configurar/Rexeitar o seu uso pulsando pulsando "CONFIGURAR/REXEITAR".

Receita de Ensalada Rusa con Pescada e Lagostinos, un delicioso prato para este verán.

Receita de Ensalada Rusa con Pescada e Lagostinos

18 de xullo de 2018

A ensalada rusa é unha das comidas típicas do verán. Agora podes preparar este prato estrela das vacacións, coa receita de Ensalada Rusa con Pescada e Lagostinos.

Goza en familia ou con amigos desta orixinal e deliciosa receita de ensalada rusa, con produtos que poderás encontrar en Mercadona: atún en aceite de oliva, patacas, cenorias, feixóns verdes, olivas, cogombros, pescada, lagostinos e maionesa.

Sigue o vídeo da receita de Ensalada Rusa con Pescada e Lagostinos:

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1 filete de pescada conxelada
  • 100 g de lagostinos conxelados pelados
  • 1 lata de atún en aceite de oliva de 80 g
  • 300 g de patacas
  • 100 g de cenorias
  • 50 g de feixóns verdes
  • 50 g de cogombros e olivas
  • 1 bote de maionesa
  • Sal
  • Allos
  • Aceite virxe extra Gran Selección

Opcional para a presentación: 1 paquete de Picos Salgadiños

Paso a paso:

Para elaborar esta deliciosa receita, sigue este proceso paso a paso para a Ensalada Rusa con Pescada e Lagostinos.

1- Lavar, pelar e poñer a ferver en abundante auga con sal as patacas, as cenorias e os feixóns verdes.

Tempos de cocción recomendados:
- 25-30 minutos as patacas (dependendo do tipo de pataca)
- 15 minutos as cenorias
- 15 minutos os feixóns verdes

Paso 1 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

Paso 2 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

2- Sofritir levemente os allos.

Paso 3 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

3- Engadir a pescada, sazonar con sal a gusto, sofritir e reservar.

Paso 4 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

4- Retirar a pescada. Na mesma tixola, sofritir os lagostinos que desconxelariamos previamente. Reservar os lagostinos e retirar os allos.

Paso 5 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

5- Desfacer as patacas e as cenorias, ata deixalas na textura que máis nos guste.

Paso 6 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

6- Cortar en anacos pequenos os feixóns, cortar as olivas en metades e picar os cogombros.

Paso 7 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

Paso 8 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

Paso 9 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

7- Mesturar a pataca e a cenoria coa pescada esmigallada, o atún da lata, a metade dos lagostinos, os feixóns, a metade das olivas cortadas e a metade dos cogombros. 


Paso 10 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

8- Engadir tres ou catro culleradas sopeiras de maionesa (segundo o gusto) e mesturar todo cunha culler.

Paso 11 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

9- Cando estea ben mesturado, dar a forma desexada e aplicar unha capa de maionesa sobre a masa, o máis uniforme posible. 


Paso 12 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

10- Decorar cos lagostinos, as medias olivas e os cogombros restantes.

Paso 13 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

11- Arrefriar na neveira uns quince minutos e servir cos Picos Salgadiños.

A Ensaladiña Rusa con Pescada e Lagostinos é un delicioso prato, ideal para compartir coa familia ou con invitados estas vacacións.

Outras recomendacións

O toque doce para a sobremesa este verán protagonízano os novos Xeados de Mercadona. Descubre os saborosos Mini Nocciola ou os irresistibles Conos Medianos de Nata con Galletas ao Cacao.

Para acompañar esta deliciosa receita, nada mellor que o viño Blancauvas de Mercadona. Un viño moi especial, que sorprenderá os teus invitados. Tómao ben fresquiño este verán e goza.