Unha Ensalada de Paus de Surimi é unha opción ideal para as túas comidas ou ceas estivais. Sigue a nosa receita paso a paso.

Receita de Ensalada de Paus de Surimi

10 de agosto de 2018

No verán un dos pratos máis apetecibles é unha ensalada fresquiña. Acompaña calquera comida ou cea estival das que te esperan con esta sinxela receita de Ensalada de Paus de Surimi e sorprende a túa familia e os teus amigos.

Engádelle lagostinos, corazóns de palmeira, eiruga, aguacate, cogombriños, rodas de olivas, alcaparras, millo doce, ceboliño e salsa maionesa con vinagre de Xerez.

Encontrarás todos os ingredientes necesarios en Mercadona. Una delicia para compartir!

Sigue o vídeo paso a paso para elaborar a Receita de Ensalada de Paus de Surimi

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1 paquete de paus de surimi
  • Lagostinos pelados conxelados
  • 1 bolsa de eiruga
  • 1 bote de olivas en rodas
  • 1 bote de cogombriños con sabor a anchoa
  • 1 bote de alcaparras
  • 1 bote de corazóns de palmeira ao natural enteiros
  • 1 bote de millo doce
  • 1 aguacate fresco
  • 1 bote de maionesa
  • Vinagre de Xerez
  • 1 paquete de ceboliño
  • Picos salgadiños

Paso a paso:

A continuación detallámosche todos os pasos para elaborar esta sinxela e refrescante ensalada. Que a gocedes!

1. Partir en anacos os paus de surimi, os corazóns de palmeira, os cogombriños e o ceboliño.

Trocear los palitos de surimi para la ensalada

Trocear los palmitos para la ensalada

Trocear los pepinillos para la ensalada

Trocear el cebollino para la ensalada

2. Cortar en lascas o aguacate.

Cortar en rodajas el aguacate para la ensalada.

3. Saltear os lagostinos nunha tixola con pouco aceite. Reservar.

Saltear los langostinos en una sartén con poco aceite y reservar.

4. Engadir nunha cunca maionesa e vinagre de Xerez. Mesturar ben e reservar

Añadir en un bol mayonesa y vinagre de Jerez, mezclar bien y reservar.

5. Colocar nunha cunca grande ou ensaladeira a eiruga, o surimi, os cogombriños, as alcaparras, as olivas en rodas, o millo doce e os corazóns de palmeira.

Colocar en un bol grande la rúcula.

Colocar en un bol el surimi, los pepinillos, las alcaparras, las aceitunas en rodajas, el maíz dulce y los palmitos.

Colocar en un bol grande los pepinillos.

Colocar en un bol grande las aceitunas y las alcaparras.

Colocar en un bol grande el maíz dulce.

6. Mesturar ben todos os ingredientes.

Mezclar bien todos los ingredientes de la ensalada

7. Engadir os lagostinos.

Añadir los langostinos a la ensalada.

8. Incorporar o aguacate.

Añadir el aguacate troceado para la ensalada.

9. Botar por enriba a salsa de maionesa con vinagre.

Rociar la ensalada con la salsa de mayonesa con vinagre.

10. Esparexer o ceboliño; engadir unhas gotas de aceite de oliva se fose necesario.

Espolvorear la ensalada con el cebollino; añadir unas gotas de aceite de oliva si fuera necesario.

11. E decorar cos Picos salgadiños.

Decorar la ensalada con los picos saladitos

Outras recomendacións

Se buscas outras receitas frescas para gozar neste verán, aquí tes varios pratos ideais para días calorosos:

E se queres acabar a comida con sobremesa exótica, proba os nosos Mochis Xeados. Podes elixir entre manga e coco.