Achégase a festa de Halloween e seguimos coa preparación de doces. Nestes días a cabaza é un dos elementos estrela en moitos fogares.
Cada vez son máis frecuentes os biscoitos de cabaza, á parte dos disfraces, das larpeiradas e da diversión a toneladas.
Para que gocedes ao máximo desta celebración propoñémosvos unha Receita de Biscoito de Cabaza recheo de marmelada de laranxa amarga. Ten unha textura esponxosa e un sabor que fará as delicias de pequenos e maiores. Está riquísimo e é ideal para toda a familia.
Ademais, ten un aspecto moi orixinal. Sorprende os teus invitados coa divertida decoración deste biscoito, que emula unha fantasmagórica tea de araña feita con chocolate derretido.
Sigue o vídeo paso a paso para elaborar esta Receita de Biscoito de Cabaza
Ingredientes para 4 persoas:
- 4 ovos
- 300 g de azucre branco
- 375 g de preparado de biscoito sen glute (inclúe lévedo)
- 25 g de manteiga sen sal
- 400 g de cabaza
- Marmelada de laranxa amarga
- 1 culleradiña rasa de canela moída
- 100 ml de aceite de oliva virxe extra
- Arandos
- 100 g de chocolate negro para fundir
- 750 g de chocolate branco para fundir
Paso a paso:
1. Cortar a cabaza en tacos.
2. Pintar o molde con manteiga e enfariñar, quentar o forno previamente a 180º.
3. Nun vaso mesturador engadir os ovos co aceite e co azucre.
4. Turbinar todo e engadir a cabaza, volver turbinar.
5. Poñer a mestura nun recipiente e agregar o preparado de biscoito sen glute (contén lévedo) coa canela. Mesturar todo ben.
6. Poñer toda a carga no molde e enfornar de 30 a 35 minutos. Transcorrido ese tempo pinchar para comprobar que está ben cocido, se está un pouco cru enfornar outros 5 a 10 minutos ata que estea ben.
7. Arrefriar o biscoito na neveira unhas 2 horas.
8. Cortar pola metade o biscoito unha vez arrefriado e estender a marmelada de laranxa, tapar e volver arrefriar.
9. Fundir o chocolate branco ao baño María, poñer o biscoito sobre unha reixa e bañalo co chocolate. Deixar que perda todo o chocolate sobrante.
10. Fundir o chocolate negro ao baño María, introducir o chocolate nunha manga pasteleira, deixar que tempere e formar a espiral para facer a tea de araña.
11. Decorar cos arandos ou Chocolates Surtidos de Halloween ao gusto. (Podes decorar os chocolates facendo divertidos ollos con fondant).
Outras recomendacións
Xa tes a túa Bolsa de Xuxes e a túa Cabaza Halloween? Prepara ben todo o conxunto para que os máis pequenos o pasen estupendamente.