Sácalle todo o partido á túa cociña con esta receita de bacallau á rioxana que preparamos para ti.

Receita de bacallau á rioxana

28 de marzo de 2018

Unha das mellores formas de sacar proveito ao bacallau é preparando esta tradicional receita de bacallau á rioxana. Os seus sinxelos ingredientes, así como o seu sabor, farán que non só sexa fácil de preparar, senón que lle guste a todos.

Ingredientes para 4 persoas:

  • 4 lombos de bacallau.
  • 2 cebolas grandes.
  • 3 dentes de allo.
  • 1 rebanda de pan tostado.
  • 2 culleradas de tomate frito.
  • 5 pementos chouriceiros.
  • 425 ml de auga.
  • Fariña de trigo.
  • Sal.
  • Aceite de oliva.

Paso a paso:

Deixámosche a continuación a elaboración paso a paso do bacallau á rioxana:

1. Poñer os pementos chouriceiros a remollo en auga durante unha hora, aproximadamente.

Paso 1 Imagen Receta bacalao a la riojana

2. Cortar a cebola á xuliana e o allo en finas láminas.

Paso 2 Imagen Receta bacalao a la riojana

3. Deixar escorrer os pementos, sacar toda a carne e reservar.

Paso 3 Imagen Receta bacalao a la riojana

4. Poñer aceite de oliva nunha cazola a lume medio e refogar nel as cebolas cortadas en anacos. Cando se poñan transparentes, botar os dentes de allo.

Paso 4 Imagen Receta bacalao a la riojana

5. Agregar a carne dos pementos.

Paso 5 Imagen Receta bacalao a la riojana

6. Botar o pan esmigallado. Agregar as dúas culleradas sopeiras de tomate frito. Darlle unhas voltas e engadir unha pouca auga e sal. Deixar cocer a salsa a lume lento durante uns 20 minutos.

Paso 6 Imagen Receta bacalao a la riojana

7. Enfariñar os lombos de bacallau e, logo, marcar as talladas un minuto polos dous lados nunha tixola cun pouco aceite de oliva.

Paso 8 Imagen Receta bacalao a la riojana #TEXT#

Paso 8-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

8. Pasar a salsa polo pasador de puré de forma que caia na cazola.

Paso 9 Imagen Receta bacalao a la riojana

9. Colocar os lombos de bacallau na cazola e deixar cocer entre 10 e 15 minutos dependendo do grosor do peixe. Ter coidado de que quede no seu punto e non cocelo demasiado.

Paso 10 Imagen Receta bacalao a la riojana

10. Rectificar de sal se é necesario e servir ben quente. Pódese decorar con pementos asados e cunha ramiña de ceboliño. E servir ben quente!

Paso 11 Imagen Receta bacalao a la riojana

Se queres, podes facer esta receita con bacallau salgado, só tes que desalalo previamente.

Outras recomendacións

Outra receita moi tradicional son os chulas de bacallau. Aprende a preparalos

Propoñemos outra receita de bacallau con muselina de allo. Delicioso!