Descubre a nosa receita de Crema de Champiñóns, a elección perfecta para ocasións memorables!

Delicias Culinarias: Crema de Champiñóns e sándwich de queixo brie trufado

02 de novembro de 2023

No mundo da gastronomía, sempre hai espazo para novas experiencias e sabores que cativan. Hoxe traémosche unha receita que promete ser unha estrela na túa mesa: Crema de Champiñóns. Esta deliciosa combinación non só deleita co seu sabor intenso e texturas únicas, senón que tamén engade un toque de sofisticación a calquera comida. Perfecta para unha cea ou un xantar especial, esta receita gustaralles a todos. Listo para impresionar aos teus invitados? Imos alá!

Pasos para a Crema de Champiñóns

Ingredientes

  • 250 g de cebola.
  • Aceite de oliva.
  • Tomiño.
  • 2 dentes de allo.
  • 300 g de champiñóns.
  • 1 paquete de refogado de cogomelos conxelados.
  • 250 g de pataca.
  • 1,5 l de auga.
  • 200 ml de nata.
  • 4 rebanadas de pan de molde.
  • Manteiga.
  • 200 g de queixo crema brie con trufa.
  • Ceboliño.
  • Sal.
  • Pementa negra.

Preparación

1. Corta a cebola e rústrea en aceite ata que se doure.

Paso 1 Receta Crema de champiñones: cortar la cebolla y sofreírla en aceite hasta que se dore

2. Engade o tomiño e o allo picado, e continúa rustrindo.

3. Incorpora os champiñóns frescos e o refogado de cogomelos conxelados. E, por último, as patacas peladas e cortadas en anacos. Sazona segundo vos guste.

4. Agrega 1,5 litros de auga e deixa que ferva.

Paso 4 Receta Crema de champiñones: agregar 1,5 litros de agua y dejar que hierva.

5. Tras ferver, engade a nata e deixa cocer durante 1 minuto.

Paso 5 Receta Crema de champiñones: tras hervir, añadir las natas y dejar cocer durante 1 minuto.

6. Finalmente, tritura todo ata obter unha crema homoxénea e rectifica de sal se é necesario.

Paso 6 Receta Crema de champiñones: triturar todo hasta obtener una crema homogénea y rectificar de sal si es necesario

Pasos para o sándwich de queixo brie con trufa

Ingredientes

  • 4 rebandas de pan de molde.
  • Manteiga.
  • 200 g de queixo brie con trufa.
  • Champiñóns laminados (segundo vos guste).

Preparación

1. Unta unha rebanda de pan de molde con manteiga e coloca pola outra cara da rebanda uns champiñóns laminados.

Paso 1 Sándwich de queso brie con trufa: untar una rebanada de pan de molde con mantequilla

2. Na outra rebanda, unta o queixo brie con trufa e cubre a rebanda anterior. Cociña nunha tixola a lume lento, nunha torradora ou no forno ata que o queixo se funda e o pan estea crocante.

Paso 2 sándwich de queso brie con trufa: untar el queso brie con trufa y cubrir la rebanada anterior

3. Corta o sándwich en triángulos para servir.

Para Servir

1. Sirve a crema de champiñóns nun prato fondo, engade un fío de nata e decora con ceboliño picado segundo vos guste e uns poucos champiñóns á prancha.

Servir la crema de champiñones en un plato hondo

2. Acompaña co sándwich de queixo brie trufado quente.

Con esta receita, cada bocado é unha invitación a gozar dos praceres culinarios. Non só sorprenderás aos teus comensais, senón que tamén poderás gozar dunha receita moi boa e saudable. Bo proveito!

Outras recomendacións

Nestas datas, todos temos que gozar sen preocupacións, por iso, en Mercadona é posible ter tamén un Nadal apto para celíacos, con toda a nosa selección de produtos sen glute.

E que tal un dixestivo cun toque doce para os máis larpeiros? coñece a nosa variedade de Cremas de licor.