Atréveste a cociñar un prato de polbo este Nadal? É un alimento tan versátil que pode servirche como aperitivo ou prato principal. Ademais, hai un montón de receitas coas que gozar este delicioso marisco.
Para preparar o polbo no seu punto ideal de textura e sabor dámosche unha serie de consellos para que sexa un éxito e os teus invitados queden con gañas de repetir.
Segredos para un bo polbo
- O principal é abrandar o polbo antes de cocelo para conseguir que a carne rompa as súas fibras, perda firmeza e quede moito máis tenra. Podemos facelo de varias maneiras, pero recomendamos conxelalo previamente ou compralo xa conxelado.
- O polbo cru pode conservarse ata 6 meses no conxelador.
- Para cociñalo, debemos desconxelalo no frigorífico 24 horas antes e ir retirando a auga sobrante durante o proceso. Unha vez desconxelado, limparemos ben as patas e a cabeza con auga fría. Despois introducímolo e retirámolo 3 veces nunha pota con auga fervendo para “asustalo” e evitar que se deteriore a pel.
- Manterémolo na pota entre 25 e 30 minutos (para un polbo de 2 kg). Picaremos cada pouco para ir comprobando que queda tenro. Hai que ter en conta que, durante a cocción, o polbo solta moita auga e redúcese o seu tamaño, así que evitaremos encher a pota en exceso para que no reborde.
- Cando o polbo estea listo, déixase repousar uns minutos nunha bandexa e córtase en anacos cunhas tesoiras mentres aínda estea quente.
- Para comprobar se xa está cocido, pícao cun escarvadentes. Se este entra con facilidade, estará tenro, no seu punto e listo para comer. Se che custa picalo hai que aumentar o tempo de repouso.
- É un alimento rico en proteínas que tamén nos achega graxas saudables Omega 3 e diversos minerais. Por iso, considérase moi nutritivo.
Como cocer o polbo conxelado
- Se necesitas cocer o polbo cru conxelado, tes que introducilo en auga fervendo (sen sal). En canto a auga volva alcanzar o punto de ebulición, ten que cocer uns 15 minutos para 1 quilo de polbo a lume medio coa pota destapada. Despois deixa que repouse 15 ou 20 minutos máis coa pota tapada.
Un truco para requentalo
- Introduce o polbo dentro dunha bolsa de plástico de conxelación e, á súa vez, somerxe esta no interior dunha pota con auga quente durante uns 10-15 minutos. A auga non debe tocar a carne do polbo para que non a recoza. Neste pouquiño a calor chegaría ao interior da carne deste cefalópodo.
E outro truco para os teus guisos e salsas
- Sabías que as cabezas conteñen máis xelatina que o resto do polbo? Por iso, resultan ideais para empregalas en guisos, xa que conseguirás unha salsa máis espesa.
Outras recomendacións
Se vas preparar calquera tipo de marisco e non tes claro como facelo, consulta a nosa táboa de tempo de cocción e gramos de sal.
Para a sobremesa, ten en conta as nosas receitas con Cocolizze e Turrón de abelá.