Ensinámosche a preparar unha Sopa de cebola, clásica da cociña francesa.

Aprende a preparar unha deliciosa Sopa de cebola, clásica da cociña francesa

23 de xaneiro de 2024

A Sopa de cebola é moito máis que unha simple receita. É un prato clásico da cociña francesa, cheo de historia e tradición, que conquistou os padais de todo o mundo e que agora te invitamos a recrear na túa cociña. Anímaste?

As súas orixes remóntanse á Idade Media e, aínda que a Sopa de cebola foi evolucionando ao longo do tempo, mantén como o primeiro día o seu status de prato reconstituínte, ideal para os meses de inverno.

Ademais, é unha proba fidedigna do valor da cociña tradicional e da importancia dos ingredientes básicos. O crocante do pan tostado, cuberto xenerosamente con queixo gratinado, fóndese coa suavidade da cebola confeitada e o ovo, creando unha harmónica sinfonía de sabores.

Se che gustan os pratos de culler, vas preparar unha Sopa de cebola tan deliciosa coma se estiveses nun pequeno restaurante típico de París. Que aproveite!

Paso a paso para preparar a nosa receita de Sopa de cebola

Ingredientes para 4 persoas

  • 1 kg de cebola doce.
  • 60 ml de aceite de oliva virxe extra.
  • 30 g de manteiga sen sal.
  • 1 cullerada de fariña.
  • 200 ml de viño branco.
  • 1,5 litros de auga.
  • Sal gordo.
  • Pementa negra.
  • 12 rodas de pan bagueta.
  • 4 ovos.
  • 150 g de queixo emmental para gratinar.

Paso a paso

1. Nun recipiente fondo para o lume, rustre a cebola doce cortada á xuliana cun fío de aceite e a manteiga a lume baixo uns 20 ou 25 minutos. A cebola hai que rustrila e confeitala lixeiramente.

Paso 1 Sopa de cebolla: en un recipiente hondo para el fuego, pochar la cebolla dulce cortada en juliana con un hilo de aceite y la mantequilla

Paso 1B Sopa de cebolla: la cebolla ha de pochar y caramelizar ligeramente

2. Engade a cullerada de fariña, remove e deixa que cociñe uns minutos máis.

Paso 2 Sopa de cebolla: añadir la cucharada de harina, remover y dejar que cocine unos minutos más

3. Cubre co viño branco e sube lixeiramente o lume. Remove e, cando se evapore o alcohol, engade a auga.

Paso 3 Sopa de cebolla: Cubrir con el vino blanco y subir ligeramente el fuego

Paso 3B Sopa de cebolla: cuando haya evaporado el alcohol, añadir el agua

4. Rectifica de sal e pementa, e pon a cocer o conxunto uns 15 ou 20 minutos.

Paso 4 Sopa de cebolla: rectificar de sal y pimienta, y poner a cocer

5. Mentres, quenta o forno e torra lixeiramente as rodas de pan bagueta (uns 5 minutos a 200 ºC).

Paso 5 Sopa de cebolla: tostar ligeramente las rodajas de pan

6. Preparar 4 recipientes fondos aptos para forno e engade un ovo en cada un deles.

Paso 6 Sopa de cebolla: Preparar 4 recipientes hondos y añadir un huevo

7. Reparte o caldo ben quente coa cebola rustrida nos propios recipientes sobre o ovo.

Paso 7 Sopa de cebolla: Repartir el caldo bien caliente

8. Enriba, coloca as rodas de pan torrado (a cantidade dependerá do diámetro do recipiente) e abundante queixo emmental relado.

Paso 8 Sopa de cebolla: Colocar las rodajas de pan tostado y queso emmental rallado

9. Méteos no forno e retíraos en canto gratinen ben; con 4 ou 5 minutos, a máxima potencia co gratinador, será suficiente.

Paso 9 Sopa de cebolla: Llevar al horno y retirar en cuanto gratine bien

Outras recomendacións

Descubre os 5 tipos de Cebola que podes encontrar en Mercadona e cal é a que mellor vai para preparar esta sopa.

Non perdas a nosa selección de cremas saudables para o inverno.

Incorpora á túa dieta froitos secos e froitas deshidratadas que contribúen á túa alimentación equilibrada.